OPIS DOGODKA


Biti podjetnik je cool

21 oktober 2015, ob 09:30 /Filozofska fakulteta
 
Študenti, raziskovalci in profesorji ter vsi drugi inovativni posamezniki, če vas pogajanja ustvarjalni podjetniški nemir, pridružite se nam!
 
Spoznali boste kako s pomočjo najsodobnejših metod izgradnje startupov, zasnovati, preveriti in realizirati vašo podjetniško idejo. Podrobneje se boste seznanili z znanji in metodami za hitrejši vstop na trg ob minimalnem tveganju in stroških. Iz konkretnih primerov iz prakse, vam bomo pokazali kaj deluje in kaj ne pri razvoju podjetniških idej. Oboroženi s tovrstnimi izkušnjami se boste lažje lotili uspešnega razvoja startup podjetja. Zvedeli boste, zakaj se je nujno čim prej soočiti s spoznanjem ali vaš produkt zadovoljuje dejansko potrebo na trgu, oziroma ga nihče ne potrebuje in noče kupiti.
Pogovarjali se bomo s startuper-ji iz vašega okolja, ki vam bodo povedali kako je biti podjetnik, predstavili prednosti in nevarnosti lastne podjetniške poti. Vprašali jih bomo, ali bi se z izkušnjami, ki jih imajo ponovno odločili zagnati startup.
 
Z nami bodo: Mateja Uranjek, Združba IP d.o.o., Urška Madžarac, Animacel d.o.o.; Mateja Hrnčič, Veliki premiki do uspeha; Anita Hrast, IRDO

Program

09.30 – 10.00 Lean startup metode za izgradnjo startupov in predstavitev programov podjetniške podpore
10.00 – 11.00 Okrogla miza: Startup kot karierna priložnost. Kakšno je življenje startuperjev?
11.30 –           Brezplačna podjetniška svetovanja. Izkušeni svetovalci vam bodo na voljo za specialistična svetovanja ali uvodni sestanek, kjer boste 
                       skupaj ugotovili kaj potrebuje vaš startup, da bo čimprej vstopil na trg oziroma dosegel tržni preboj.

Kdo je Mateja Uranjek?

Je CEO in soustanoviteljica Združbe IP d.o.o.. Podjetje trenutno deluje predvsem na področju IKT tehnologije, vendar se vse skupaj na podlagi interdisciplinarnosti, h kateri stremijo, prepleta z dizajnom, marketingom, psihologijo dela in organizacij ter pravom. Tako v podjetju razvijajo avtorske spletne in vizualne rešitve. Po izobrazbi je profesorica likovne umetnosti, po duši slikarka in fotografinja, v praksi pa predvsem grafična oblikovalka, koordinatorka in vodja projektov. Njen dizajn je unikaten, prepričljiv in uporabniku prijazen. Fascinirajo jo novosti v tehnologiji in zaradi svoje radovedne narave že sama po sebi išče nove izzive in priložnosti za izpopolnjevanje svojega znanja.

Kdo je Urška Madžarac?

Urška je po izobrazbi prevajalka in tolmačka za nemški in španski jezik. Pred dvema letoma se je odločila za samostojno podjetniško pot (s.p.), vendar jo je zraven prevajanja začelo zanimati tudi področje marketinga. Tako je kot zunanji izvajalec začela sodelovati s slovenskima startupoma Animacel ter Enolyse.  Je vodja marketinga pri podjetju Animacel, ki zdravi do sedaj neozdravljive bolezni živali z matičnimi celicami. V preteklem letu je bila tudi na izmenjavi za mlade podjetnike na Dunaju. Njen podjetniški moto je "learning by doing".

Kdo je Mateja Hrnčič?

Mateja Hrnčič je samostojna podjetnica in ustanoviteljica podjetja Veliki premiki do uspeha. Po izobrazbi je pravnica, drugače pa tudi bivša inštruktorica plesa. Že od nekdaj sta njena strast ljudje in ples. Kot bivša predsednica Mestnega Mladinskega sveta Maribor, je v preteklosti reševala mladinsko problematiko v Mariboru. Tam se je seznanila z metodologijami podjetja Suportal, s katerim še danes poslovno sodeluje. Od coacha Aleša Adamiča, ki se je izobraževal večinoma v Londonu, se je naučila različnih metodologij, kako omogočati ljudem, da so to kar so. Skupaj stojijo za tem, da »Vsak posameznik odkrije in deluje na podlagi svojih najmočnejših točk«. Najmočnejša točka je naša največja strast, naša največja vrednota in potencial. Sodelujejo predvsem s podjetji, raznimi organizacijami v javni upravi in posamezniki. Vizija za leto 2016 je sodelovanje z Zavodom RS za zaposlovanje in srednjimi šolami v Sloveniji.

Kdo je Anita Hrast?

Anita Hrast je soustanoviteljica in direktorica inštituta IRDO – Inštituta za razvoj družbene odgovornosti (od leta 2004 dalje). Bila je tudi soustanoviteljica in sekretarka društva Ozara, Slovenija – Nacionalno združenje za kakovost življenja (1994-2000), direktorica marketinške agencije Verus (2003-2004), avtorica oddaje »7 minut za gospodarstvo« (Radio Maribor, 2003-2006), novinarka v različnih medijih (1989-1995), direktorica oglaševanja (SPEM), vodja projektov v PR in marketinški agenciji (nagrada bronasti Effie 2003, Spektra Press), produktna menedžerka in prokuristka v Založbi Forum Media (razvoj novih izdelkov).
 
 
 

NE SPREGLEJ!

Če si želiš postati startuper ti bomo v okviru dogodka predstavili kako ti lahko pri tem pomaga Tovarna podjemov – podjetniški inkubator Univerze v Mariboru, kjer lahko v kreativnem okolju mariborskih startuperjev in s pomočjo izkušenih mentorjev dosežeš hiter napredek pri razvoju ideje in vstopu na trg. V naši »Tovarni« je v 15 letih podjetje zagnalo veliko študentov.

Več informacij na: www.tovanapodjemov.org ali jure.verhovnik@irp.si
 

Prijava

Dogodek organizirajo

Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!