Pridružite se nam v programu priprav, kjer pridobite kompetence za uspešen zagon startup podjetja. Vsebine so koristne tudi za kandidate, prijavitelje na razpis P2 2024, katerega objava se pričakuje v mesecu marcu. Pripravite odlično vsebinsko prijavo in finančni načrt ter si povečajte možnosti za uspeh na razpisu.
 
PRIJAVa ni več možna

Želite pripraviti celovito prijavo ter si povečati možnosti uspeha na razpisu, vendar...

Želite pripraviti celovito prijavo ter si povečati možnosti uspeha na razpisu, vendar...
 
Ne veste, kako se lotiti zadeve, hkrati pa nimate neomejene količine časa, da bi vse sami naštudirali?
 
Odlično obvladate razvoj produkta, ne znate pa projekta predstaviti tako, da bodo ocenjevalci vloge razumeli problem in rešitev, ki jo ponujate s produktom?
 
Številke nikoli niso bile vaša najljubša stvar, zato vas priprava finančnega načrta še posebej spravlja v negotovost?
 
Potem je program Postavi temelje za uspešno startup podjetje kot ukrojen za vaše potrebe. Program je zasnovan tako, da vam zagotovi vso potrebno teoretično znanje, praktične izkušnje ter strokovno podporo, ki jo potrebujete za prijavo. V okviru programa boste pridobili široko podjetniško znanje s področja validiranja podjetniške ideje, priprave poslovnega modela in finančnega načrta za projekt, s katerim boste prepričali komisijo, da veste, kdo so vaši kupci in koliko jim boste zaračunali, s ciljem razvoja uspešnega startup podjetja.

Kaj vključujejo priprave?

Priprave so razdeljene na 4 vsebinske sklope.

V prvem sklopu se osredotočimo na problem, rešitev in validacijo vaše ideje ter oblikovanje poslovnega modela.

Sklop 2 je namenjen pripravi finančnega načrta. Validirana ideja in poslovni model je osnova za pripravo finančnega načrta, saj morata biti vsebinski in finančni del prijave usklajena.

Priprava prezentacije, »pitcha«, kjer predstavite projekt in prepričate ocenjevalce, da je vaša ideja primerni kandidat za sredstva.

Izpolnjevanje administrativnih zahtev razpisa, tehnično izpolnjevanje prijavnice in prijava na razpis. Veliko projektov ne uspe na razpisu zaradi površnosti pri pripravi in oddaji razpisa, opozorili vas bomo na vse administrativne napake, ki jih običajno storijo podjetniki pri oddaji razpisa in vam pomagali pri pregledu vloge pred oddajo.
 

Kako poteka delo?

Delavnice


V okviru delavnic vam razložimo posamezne elemente, ki jih morate razdelati v okviru prijave, damo vam tudi domačo nalogo do naslednjega srečanja. Na delavnicah se bomo osredotočali na vaš primer, vam pomagali razmišljati in vas usmerjali, da boste pripravili dobro osnovo za nadaljevanje dela.

3 razlogi, zakaj se vključiti v program priprav

Praktični napotki in vodenje čez posamezne elemente


Prejmete vsebinska izhodišča in praktično znanje za validacijo vaše ideje, pomoč pri razmisleku o poslovnem Q modelu ter orodje za pripravo finančnega načrta z razloženimi vsemi postavkami.
 

Osebni mentor


Dodeljen mentor vam bo na voljo cel čas, pomagal vam bo razmišljati, spodbujal vas bo in vam pomagal tudi v najtežjih trenutkih.
 

Vključitev v inkubator


Vse, ki nas boste prepričali z idejo, motiviranostjo ekipe in pripravljenostjo gristi do konca, vas bomo vključili v inkubator, s čimer postanete del družine startup in scaleup podjetij Tovarne podjemov, za katero je značilno, da si pomaga, z nasveti in poslovnimi povezavami. Skupaj zmorete več!

Prejmite celovito podporo pri razvoju vaše podjetniške ideje in pripravi na razpis

Z udeležbo v programu prejmete celovito znanje, praktične izkušnje in strokovno podporo, ki jo potrebujete za uspešen štart vašega startup podjetja. Tudi če se na koncu odločite, da prijave na razpis ne oddate, so pridobljeno znanje in koraki, ki jih boste storili, pomembni za uspeh vašega startupa.

Pomislite, koliko časa, energije in denarja lahko prihranite, saj vas bomo vodili za roko in vas vzpodbujali, da svojo idejo razdelate do konca.

Še več, s programom si boste zagotovili tudi večje možnosti za uspeh na trgu, saj ne boste preskakovali začetnih korakov, kot to stori marsikateri podjetnik. Če nimate razdelanih vseh elementov podjetja, v vaši zgodbi nastajajo luknje, vse to pa lahko rezultira v tem, da ne najdete »product market fit-a« (kupcev). Posledica - podjetje je prisiljeno v kasnejše pivotiranje, številni idejo tudi opustijo. Navsezadnje je takšna pot za vas kot podjetnika tudi veliko dražja.

Kako lahko sodelujete?

Izpolnite spodnjo prijavnico, kjer nam predstavite svojo rešitev in s tem izrazite interes po sodelovanju v programu. 

Po pregledu prijav vam bomo podali povratno informacijo, ali menimo, da vaša ideja ustreza kriterijem razpisa in vas vključili v program priprav Tovarne podjemov.

Prijave zbiramo do 15. februarja 2024. S programom pričnemo 10. januarja 2023. Ali ste se uvrstili v program sporočimo 5. januarja.

Program

20.2.2024 
11:00 – 19:00 Uvodno srečanje, definiranje problema, rešitve, ekipe  

20.2. 2024 - 20.3. 2024  
Domača naloga: validacija, prijava na razpis. Predviden obseg dela 20 ur  

20.6. 2024 
09:00 – 12:30 Zaključek programa s predstavitvijo in načrt dela za naprej.

Kaj pričakujemo od udeležencev?

Od vas pričakujemo, da se boste redno udeleževali srečanj in individualnega dela z mentorjem ter da boste dogovorjene aktivnosti skrbno opravljali.
S vključitvijo v program se zavežete, da boste konzumirali celoten program, udeležba samo na posameznem delu ni mogoča.

Mentorji programa

Lokacija

Dogodki bodo izvedeni v živo na lokaciji: Tovarna podjemov, ul. škofa Maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor, 1. nadstropje.

 

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!