OPIS DOGODKA


ABC davkov za podjetja

17 november 2021, ob 13:00 /Online
 
Imaš podjetje ali pa je to tik pred ustanovitvijo in nimaš pojma o davkih?
 
Tudi, če imaš izbran računovodski servis, moraš poznati osnove, da lahko komuniciraš z računovodjo, in  da, svoje poslovanje povezano s financami in davki izvajaš transparentno in zakonito.

 
         PRIJAVA

Kaj te bomo naučili?

 • Kakšne so tvoje davčne obveznosti ob ustanovitvi podjetja.
 • Kateri način obdavčitve je najustreznejši za tvoje poslovanje.
 • Kaj je davek na dodano vrednost, kdaj se moraš obvezno registrirati za davčnega zavezanca in kako se davek obračuna.
 • Pojasnili ti bomo določene posebnosti s področja DDV-ja (poslovanje znotraj evropske unije, uvoz ali izvoz blaga,...).
 • Pogledali bomo razliko med davčno optimizacijo in davčnim utajevanjem.
 • Pogledali si bomo davčni obračun za družbe in za samostojne podjetnike.
 • Katere davčne olajšave lahko uveljavljaš.
 • Pogledali si bomo podrobneje davčno obravnavo določenih stroškov in prihodkov.
 • Pojasnili bomo davčno obravnavo prejetih covid pomoči.
 • Katere so najpogostejše napake, ki jih ugotavljajo v davčnih obračunih inšpektorji.
 • In še mnogo več ….

Zakaj se udeležiti?

Vsak podjetnik bi moral razumeti osnovne kategorije povezane z davki, čeprav se jih večina tega znanja na začetku spretno otepa. Vendar vedno nastopi trenutek, ko se začneš zavedati, da je še kako pomembno, da razumeš osnove, da lahko sprejemaš prave odločitve in gradiš temelje za uspešno podjetje.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena potencialnim podjetnikom in startup podjetnikom, ki se želite seznaniti z osnovami davkov, da boste znali sprejemati prave odločitve in da boste kompetenten sogovornik svoji računovodji.

Program

13:00 – 16:00 ABC davkov za podjetja

 
         PRIJAVA
             

Kdo je Simona Horvat?

Delavnico vodi Simona Horvat, Simona je direktorica in lastnica podjetja Evident d.o.o., ki že vrsto let uspešno svetuje na področju računovodstva in davkov. Prav tako je habilitirana v naziv gostujoče strokovnjakinje na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer izvaja predavanja pri predmetu Računalniško podprto knjigovodenje. Med naročniki Simone so mnoga startup podjetja, zato ima veliko neposrednih izkušenj z izzivi finančnega in davčnega poslovanja v zgodnji fazi.

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se snema. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Posnetki in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji. 

Lokacija

Dogodek bo potekal Online preko aplikacije Zoom. Povezavo do dogodka bomo poslali na vaš email naslov. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naložite zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvarite račun. Brez tega ne boste mogli dostopati do Zoom učilnice dogodka.


Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!