OPIS DOGODKA


ABC računovodstva

11 november 2021, ob 15:00 /Online
 
Si tik pred ustanovitvijo podjetja ali pa je ta tik pred ustanovitvijo in nimaš pojma o računovodstvu?
 
Tudi, če imaš izbran računovodski servis, moraš poznati osnove, da lahko komuniciraš z računovodjo, in  da, svoje poslovanje povezano z računovodstvom izvajaš transparentno in zakonito.

 
         PRIJAVA

Kaj te bomo naučili?

 • Kaj so prihodki, kaj stroški in kaj dobiček podjetja.
 • Pokazali ti bomo različne vrste prihodkov in stroškov ter razliko med njimi.
 • Kako pravilno izdati račun.  
 • Kaj so obvezne sestavine računa ter kdaj je potrebno davčno potrjevanje računov.
 • Kako zaposliti novega sodelavca in kakšni stroški so s tem povezani.
 • Kdaj lahko pišeš potne naloge ter kako jih izpolniš, da bo njihova vsebina ustrezna.
 • Če posluješ z zunanjimi izvajalci, katere pogodbe sodelovanja so ti na voljo in kakšni so stroški povezani z izplačilom, na primer podjemna pogodba, avtorska pogodba, upokojenci in druge oblike pogodb
 • Kako razumeš/bereš bilance
 • Kaj je pomembno pri pripravi bilanc za prijavo na razpise ali banko
 • Če si s.p. te zagotovo zanima kakšne prispevke moraš plačevati
 • Kdaj in kako lahko sami vodimo računovodstvo
 • In še mnogo več ….
Dotaknili pa se bomo tudi aktualnih korona ukrepov, na primer katere prihodke moraš preverjati v primeru, da si/ želiš biti deležen korona ukrepov.

Zakaj se udeležiti?

Vsak podjetnik bi moral razumeti osnovne računovodske kategorije, čeprav se jih večina tega znanja na začetku spretno otepa. Vendar vedno nastopi trenutek, ko se začneš zavedati, da je še kako pomembno, da razumeš osnove računovodstva, da lahko sprejemaš prave odločitve in gradiš temelje za uspešno podjetje.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena potencialnim podjetnikom in startup podjetnikom, ki se želite seznaniti z osnovami računovodstva, da boste znali sprejemati prave odločitve in da boste kompetenten sogovornik svoji računovodji.

Program

15:00 – 18:00 ABC računovodstva

 
         prijava

Kdo je Simona Horvat?

Delavnico vodi Simona Horvat, Simona je direktorica in lastnica podjetja Evident d.o.o., ki že vrsto let uspešno svetuje na področju računovodstva in davkov. Prav tako je habilitirana v naziv gostujoče strokovnjakinje na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer izvaja predavanja pri predmetu Računalniško podprto knjigovodenje. Med naročniki Simone so mnoga startup podjetja, zato ima veliko neposrednih izkušenj z izzivi finančnega in davčnega poslovanja v zgodnji fazi.

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se snema. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Posnetki in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji. 

Lokacija

Dogodek bo potekal Online preko aplikacije Zoom. Povezavo do dogodka bomo poslali na vaš email naslov. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naložite zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvarite račun. Brez tega ne boste mogli dostopati do Zoom učilnice dogodka.


Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!