OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Pot od zaznane potrebe do milijonske prodaje

7 oktober 2021, ob 19:00 /Tovarna podjemov
 
Letos spomladi je odjeknila še ena uspešna slovenska startup zgodba: prodaja podjetja Cleanshelf nemškemu tehnološkemu podjetju LeanIX, ki ima okoli 350 zaposlenih in med stranke šteje podjetja, kot so DHL, Adidas in Volkswagen.

Cleanshelf, ki ga je revija Manager uvrstila med top 25 slovenskih startupov, je ustanovil Dušan Omerčevič s ciljem, razviti celovito rešitev, ki omogoča večjim podjetjem spremljanje, optimizacijo in primerjavo naročnin na programsko opremo v oblaku. Z leti je postal vodilni ponudnik na trgu, saj je upravljal z naročninami SaaS svojih strank (med drugimi tudi v Hilton, Looker, CoStar Group, Drawbridge, Liip, DailyDeal, Codeable) v višini 700 milijonov dolarjev.

Dušan zdaj pod okriljem LeanIX-a opravlja funkcijo podpredsednika produktnega razvoja za upravljanje SaaS in direktorja za Slovenijo. Vodi slovensko pisarno s 25 zaposlenimi, načrtuje pa širitev.

Od ideje na delovnem mestu do ustanovitve lastnega podjetja in na koncu milijonske prodaje

Pred ustanovitvijo podjetja Cleanshelf je v podjetju Zemanta vodil razvoj produktov, kjer je pravzaprav dobil poslovno idejo. Pred tem je deloval podjetju Najdi.si kot inženirski vodja. Vodil je več projektov razvoja programske opreme (npr. sistem za upravljanje prometa na avtocestah, elektronski cestninski sistem).

Po ustanovitvi svojega podjetja se je uspešno povezal z ameriškim trgom, kjer je našel največ potencialnih kupcev, na poti uspešno pridobil sredstva skladov tveganega kapitala (Silicijevi vrtički, zadnja $8M investicija leta 2020 s strani ameriškega Dawn Capital in bolgarskega LAUNCHub-a), letos pa je predal krmilo nemškemu LeanIX-u.

Pridi na Start:up Müsli in spoznaj njegovo izjemno zgodbo uspeha.
 

O čem bomo govorili?

  • Kako v svojem okolju prepoznati poslovne priložnosti (Dušan je našel svojo prav v podjetju, kjer je bil zaposlen).
  • Kako iz zaznane potrebe razviti dobičkonosen produkt, ki deluje na globalnem trgu - kako od točke A do Ž.
  • Najpomembnejši razvojni mejniki podjetja Cleanshelf.
  • Različni vidiki zgodbe Cleanshelf (produkt, kako je delovala ekipa v navezi Slovenija - San Francisco, prodaja, investitorji – kako se je zgodila zadnja $8M investicija s strani ameriškega Dawn Capital in bolgarskega LAUNCHub-a).
  • Zakaj, kdaj in komu prodati produkt oziroma podjetje.
  • Trendi na globalnem trgu SaaS storitev.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enakomislečimi in širiti svojo mrežo stikov.

Program

19.00 – 20.30 Start:up Müsli: Ena na Ena z Dušanom Omerčevičem
 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Pridi na Tovarno podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje.Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!