OPIS DOGODKA


Pravne pasti za podjetnike - kako jih prepoznati in se jim izogniti

30 september 2021, ob 11:00 /Tovarna podjemov
 
Napake so sestavni del vsakega procesa. To velja tudi za podjetnike, medtem ko razvijajo svojo poslovno idejo. Podjetniška praksa je pokazala, da se nekatere napake pogosto ponavljajo, kljub temu, da bi se jim dalo v celoti izogniti. Na delavnici si bomo podrobneje pogledali nekaj takih primerov. Pa tudi, kako se takim tipičnim napakam izogniti ali rešiti nastalo »škodo«.

 

Kaj te bomo naučili?

  • Kako lahko svoj startup ustrezno pripraviš na vstop zunanjega vlagatelja.
  • Pokazali bomo primere pogodbenih klavzul, ki predstavljajo veliko tveganje.
  • Kaj so patentni troli in kakšno škodo ti lahko povzročijo.
  • Ali podpisana pogodba o nerazkrivanju res učinkovito varuje tvojo poslovno skrivnost.
  • Zakaj družbena pogodba predstavlja ključni dokument vsakega startupa.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem podjetnikom in potencialnim podjetnikom, ki bi radi pobliže spoznali pravni vidik poslovanja, razumeli pravne pojme in se izognili tipičnim pravnim napakam, ki jih storijo mnogi podjetniki. 

Rezerviraj si 10-minutni sestanek s Petrom

Na delavnici bomo omogočili tudi kratke 1:1 sestanke s Petrom, kjer boste podjetniki lahko povprašali za nasvet glede vašega pravnega izziva. Zavedamo se, da imate podjetniki tudi specifična vprašanja, o katerih bi raje spregovorili na 4 oči. Zdaj imate to priložnost. Če želite sestanek s Petrom, to enostavno označite v prijavnici. 

Program

11:00 – 14:00 Pravne pasti za podjetnike - kako jih prepoznati in se jim izogniti
 

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne odjaviš, ti zaračunamo stroške v višini 20 EUR.
 
Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Kdo je Peter Merc?

Peter Merc je pravnik, ki je pred šestimi leti zapustil bančni sektor in šel na samostojno pot. V okviru svoje družbe Lemur Legal se ukvarja s pravnim svetovanjem startupom in tehnološkim podjetjem. Nedavno se je skupaj s svojimi prijatelji podal v svet tveganega kapitala. Nastal je Suricate Ventures – mikro sklad, ki bo zagotavljal vire financiranja startupom v zagonski fazi. Tekom svojega dela je nabral veliko praktičnih izkušenj, ki jih z veseljem deli z drugimi podjetniki.

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje. 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Karmen Trs
Tovarna podjemov, Podjetniški inkubator UM
T:
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!