OPIS DOGODKA


Kako do prvih uporabnikov oz. kupcev

27 september 2021, ob 14:00 /Tovarna podjemov
 
Pridobitev prvih uporabnikov oziroma kupcev ni enostavno. Še posebej, če targetiramo napačne!  

Poznaš pravi način prodora na trg?
Če je odgovor NE ali NE VEM, ti lahko pri tem pomagamo.
Ni namreč vseeno kdo so prvi uporabniki, kako jih pridobimo ter kako z njimi ravnamo.

Se sprašuješ kako jih najti? Pridi na delavnico in pokazali ti bomo.

Zakaj se udeležiti?

Osredotočili se bomo na pomen in aktiviranje zgodnjih uporabnikov. Naučili te bomo:
  • katere potencialne kupce je potrebno aktivno nagovarjati in katere ignorirati,
  • Uporabljati najnovejše orodje Alexa Osterwaldnerja »Value Proposition Design«, s pomočjo katerega lahko celovito presodimo ujemanje problema in rešitve ter s tem potenciala ideje za realizacijo na trgu.
  • Kako kupci kupujejo produkte in kaj jih vodi pri odločanju.
  • Zakaj je za startupe MOČ pomebnejša od trenutnih REZULTATOV.
  • Kako identificirati zgodnje uporabnike in kako jih nagovoriti.
  • Zakaj je fokus na zgodnje uporabnike edini pravi recept do rasti na pragmatičnem množičnem trgu.
Ker se kaže, da bo v prihodnosti veliko priložnosti za podjetja s področja zelenega in krožnega gospodarstva bodo praktični primeri tudi s tega področja.

Gre za uvodno delavnico, ki ji bo sledila mentorska podpora, katere končni cilj bo poiskati optimalno ujemanje med tvojo rešitvijo in problemi uporabnikov, ki jih nagovarjaš.

 

Ena na Ena mentorska pomoč

Želiš, da ti pomagamo pri identifikaciji zgodnjih uporabnikov, presoji njihovih problemov/izzivov in oblikovanju inovativnega poslovnega modela? V naslednjih treh mesecih, ti ponujamo aktivno mentorsko pomoč. Pridi na delavnico, ugotovi ali je program zate in rezerviraj svoje mesto.


Mentorski program bodo izvajali:


Matej Rus , Lea Petrej, Urban Lapajne  
 

Program

14.00 - 15.30 | Kako do prvih uporabnikov oziroma kupcev

 

Komu je program namenjen?

Program je namenjen vsem, ki si želite pomoč pri identifikaciji zgodnjih uporabnikov in postavitvi inovativnega poslovnega modela.

Kdo je mag. Matej Rus?

Mag. Matej Rus je visokošolski predavatelj za podjetništvo. Svoje moči usmerja v pedagoško in raziskovalno kariero, ki jo je začel leta 1996 na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru, ter v svetovalno dejavnost v podjetniški praksi, kjer svetuje podjetnikov pri gradnji startup podjetij ter uveljavljenim podjetjem pri spodbujanju inovacijske dejavnosti.

Leta 2001 je soustanovil univerzitetni inkubator Tovarna podjemov, ki je eden ključnih elementov podpornega okolja za podjetništvo in mehanizem za prenos novosti z raziskovalnih inštitutov. Kot direktor Tovarne podjemov uresničuje začrtano vizijo danes zelo uspešno delujočega podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru. Tovarna podjemov pa ni samo univerzitetni inkubator temveč tudi nosilec nacionalne platforme Start:up Slovenija ter mednarodne konference PODIM. Je tudi ekspert evropskega Startup Monitor Tracker-ja ter ambasador Startup Europe za Slovenijo.

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje.

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne odjaviš, ti zaračunamo stroške v višini 20 EUR.
 
Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.


Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!