OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Od pekla do nebes - podjetniški vsakdan

26 avgust 2021, ob 19:00 /Tovarna podjemov
 
Od grizenja nohtov zaradi skrbi, kako preživeti tekoči mesec, do razprodanih produktov v naslednjem mesecu – to je pot vzponov in padcev podjetnikov, ki potrebujejo res trdo kožo, da se lahko soočajo s takimi turbulencami.

Pridi na Start:up Müsli in spoznaj danes 3 uspešne podjetniške zgodbe, ki so se tako kot vsaka začele z neštetimi negotovimi odločitvami, veliki meri odrekanja, učenja iz napak, neskončnega iskanja pravih informacij, neprespanih noči in postopnim grajenjenjem podjetja kot tudi osebnosti ustanoviteljev.

Nina Majcen, Darko Kranjc in Blendor Sefaj bodo stopili na oder prizorišča in spregovorili o svojih izkušnjah ter spoznanjih na podjetniškem nenehno se spreminjajočem parketu. Slišali boste, kako v 2 mesecih od ideje do Y Combinatorja, kako beležiti nenehno rast, kljub težkim razmeram, ki nas trenutno pestijo, pa tudi, kako že pred razvojem prototipa podpisati pogodbo z enim večjih mednarodnih kupcev. 
   

O čem bomo govorili?

  • Kako do tržno zanimive ideje in kako vedeti, kaj bo res »vžgalo«.
  • Kako pripeljati idejo iz papirja do kupca.
  • Kako in kje poiskati denar za realizacijo.
  • Največje ovire na svoji poti, ki jih na začetku ni bilo mogoče predvideti in kako so jih podjetniki preskočili.
  • Kako so izbrali člane svoje core in širše ekipe, kako jih motivirajo in nagrajujejo.
  • Kaj storiti, ko se ti »podre svet« in ne vidiš luči na koncu tunela.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enakomislečimi in širiti svojo mrežo stikov.

Program

19.00 – 20.30 Start:up Müsli: Od pekla do nebes - podjetniški vsakdan
 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Kdo je Nina Majcen?

Simpatična, ambiciozna in predana borka Nina Majcen je podjetnica, ki stoji za dvema blagovnima znamkama: Nest Campers in Cuckoo Cups. Pod prvo predvsem tujim turistom ponuja najem nizko cenovnih avtodomov. Pa ne samo najema, ponudi jim celovito avanturistično izkušnjo - uporabnikom ponuja tudi napotke za izlete, kulinarične ideje, delavnice, vinske ture... Od ustanovitve leta 2017 beležijo hitro rast. Še več, trenutna kriza jih kljub poslovanju v turističnem sektorju ni prizadela, ampak jim dala še večji zalet in poskrbela, da so vsi njihovi bivalniki neprestano 100 % zasedeni.

Enako se je zgodilo s Cuckoo cups, ki ponuja slovenske emajlirane izdelke in druge zanimive dodatke za dom. Zgodba raste iz meseca v mesec in odlično odgovarja na trenutne potrebe trga.

Kdo je Darko Kranjc?

Darko Kranjc je soustanovitelj in direktor podjetja INFI7, ki razvija najsodobnejši digitalni zaslon in prvo brezžično krmilno enoto za e-kolesa na svetu. Že v zgodnji fazi se je podjetje povezalo z enim naprednejših proizvajalcev e-pogonov TQ Group ter podpisalo pogodbo za razvoj rešitve po meri za top 5 proizvajalca koles na svetu. Darko je po izobrazbi magister gospodarskega inženirstva, na poslovni poti pa je prevzemal različne funkcije: Sveta vladar, NKBM – sodelovanje pri načrtovanju in izvedbi prvega s 3D tehnologijo v Sloveniji posnetega oglasnega spota, ki se je vrtel v kinematografih in na tv kanalih, vodja projektov v Vividspin (uporaba novih v gradbeništvu še neuveljavljenih tehnologij, predvsem na področju izvajanja meritev in snemanje obstoječih stanj s pomočjo fotogrametrije).

Darko je tudi ustanovitelj podjetja Codelli, ki se ukvarja z razvojem in proizvodnjo elektronskih naprav. Vodil je razvoj elektronike za optimizirano delovanje električnih koles. Prav tako je vodja projektov v podjetju IVEC, kjer je odgovoren za prestrukturiranju procesov v podjetju, raziskavi trga, oblikovanju novih strategij prodaje, izbor primernih blagovnih znamk za zastopanje na slovenskem trgu.

Kdo je Blendor Sefaj?

Blendor Sefaj je soustanovitelj podjetja Woice, ki razvija zvočno asinhrono orodje za lažjo komunikacijo med člani ekip, ki živijo v različnih časovnih pasovih. Ekipa, ki je izurjena za vitko in agilno gradnjo startup podjetja ter ima močno mrežo povezav v poslovnem svetu, je v pičlih 2 mesecih prišla od ideje do intervjuja za vstop v znameniti Y Combinator. Ob launhcu na Hacker News (spletno mesto z novicami na področju računalništva in podjetništva, ki ga vodita investicijski sklad in Y Combinator) so pristali na 7. mestu ter s to objavo pridobili 150 ljudi iz različnih mednarodnih podjetji na svojo čakalno listo.

Poslovna ideja se je porodila znotraj startup studia Clover Labs, katerega soustanovitelj je tudi Blendor. Cilj studia je razvoj digitalnih produktov za naročnike. Eden izmed njihovih lastnih uspešnih projektov je platforma Doggo.si, ki povezuje lastnike štirinožcev s ponudniki varstva.

Blendor je bil del projektnih skupin mnogih startupov, razvijal aplikacije, soorganiziral delavnice o spletu in tehnologiji (Spletne urice).

Poleg tega je tudi pa tudi komik in impro gledališčnik. Želi si, da bi se Mariborčani veliko smejali, največkrat za to poskrbi v KGB-ju.

Lokacija

Vidimo se v živo! Pridi na Tovarno podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje.Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!