OPIS DOGODKA


Pitch into the Business World

26 februar 2021, ob 09:00 /on-line
 
Ste raziskovalec na univerzi in se želite naučiti, kako svoj raziskovalni dosežek nadgraditi v poslovno idejo? Vas zanima, kako pripraviti top predstavitev, da bodo zasebni investitorji, javni financerji projektov, potencialni poslovni partnerji in drugi posamezniki izven vašega akademskega kroga prepoznali potencial vaše ideje in želeli o njej izvedeti še več?

Pozabite na tehnične podatke in nešteto številk iz vaše raziskave, ki jih lahko razumete samo vi in vaši kolegi.

Razviti veliko znanstveno ali tehnično invencijo je ena stvar. Popolnoma druga pa razumeti trg in svojo rešitev prilagoditi v smeri, da jo bodo potencialni uporabniki vzeli za svojo.

Prijavite se na delavnico "Pitch into the Business World" in se v samo enem dnevu naučite, kako svoj raziskovalni dosežek nadgraditi s prepričljivo predstavitvijo za poslovno publiko.


   

Pretvorite znanstveni dosežek v posel z najboljšimi mentorji

Na poti transformacije vas bodo vodili odlični mednarodno uveljavljeni trenerji.

"Kot trenerka za predstavitve udeležencem svojih delavnic pomagam ugotoviti, kaj je bistvo tega, kar želijo povedati, in kako to povedati. Prav tako jih naučim, kako povedati dobro zgodbo, "piše Annie Talbot, trenerka design thinkinga in predstavitev z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju poučevanja, mentoriranja, odnosov z javnostmi/trženja in uprizoritvenih umetnosti.

Obljublja interaktivno, zabavno in poučno delavnico. Pripravite se na vaje in igralske nasvete.

Izvedeli boste:
  • kako priti do jedra vaše ideje,
  • kako se povezati s publiko,
  • kaj povedati v svoji predstavitvi ali kako povedati točno to, kar občinstvo želi slišati.

Naj vas na poti v poslovni svet popelje igrifikacija!

Strasten zagovornik igrifikacijskega in design thinkinga Sherif Osman vam bo predstavil enega izmed bolj zabavnih načinov za določanje problema, ki ga nagovarjajo vaše raziskave, in odkrivanje potencialne vrednosti za uporabnike.

Ne zamudite tudi lekcij startup svetovalca Oleja Korna iz Univerze v Potsdamu, ki bo z vami delil ključna spoznanja o tem, kako zgraditi uspešno poslovno predstavitev. Dr. Till Meiling, mednarodni startup svetovalec iz Univerze v Potsdamu, pa vam bo pomagal narediti miselni preskok iz raziskovalnega dosežka na prenos tehnologij v gospodarsko prakso.

Veliko vrednost dogodka bodo dodali tudi Anita Knappe in Alisa Fluhrer z Univerze v Potsdamu, Matej Rus in Urban Lapajne iz Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, ter Peter Alešnik iz Službe za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru.

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je odprta samo za doktorske študente in raziskovalce Univerze v Mariboru in Univerze v Potsdamu.

Zakaj se prijaviti?

Prijavite se, če želite:
  • jedro svoje raziskave v samo enem dnevu spremeniti v prepričljivo poslovno predstavitev,
  • pridobiti vpogled v ključna poslovna vprašanja, razumeti svojo raziskavo kot potencialno poslovno priložnost z uporabo metode igrifikacije,
  • razvijati in osvojiti veščine predstavljanja idej z uporabo nasvetov in trikov naše glavne mentorice Annie Talbot, ki bo delila znanje iz svojih dolgoletnih igralskih in poslovnih izkušenj.
  • Se bolj učinkovito povezovati s sogovorniki izven znanstvenih krogov in spoznati inovativne raziskovalce z Univerze v Mariboru ter Univerze v Potsdamu.
  • Spoznati brezplačne podporne storitve Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru, in Službe za prenos znanja in tehnologij na Univerzi v Mariboru.

Program

9:00 
Otvoritev in dobrodošlica s strani gostiteljev
Kratka predstavitev SIO programa Tovarne podjemov (Matej Rus & Urban Lapajne)
Kratka predstavitev Službe za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru (Peter Alešnik)

9:10
Predstavitev: Predstavitev na znanstveni konferenci v primerjavi s poslovnim »pitchem« - v čem je razlika? (Dr. Till Meiling)

9:25
Predstavitev: Ključni faktorji poslovne predstavitve (Ole Korn)

9:40
Predstavitev: Razumevanje raziskav s poslovnega vidika (vrednost, razumevanje, zakaj so vaše raziskave edinstvene) (Anita Knappe)

9:50
Predstavitev: Digitalno ogrevanje (Sherif Osman)

9:55
Skupinsko delo: Spoznajte drug drugega, prvi vpogled v ideje udeležencev (zunanje seje) (Sherif Osman)

10:30
Trg idej, oblikovanje ekip (Sherif Osman + Anita Knappe)

10:35
Odmor za kavo

10:50
Predstavitev: Uvod v igrifikacijo (Sherif Osman)

11:05
Skupinsko delo: Odkrijte »Problem-Solution-Fit« vaše ideje, poiščite vizijo ideje (Sherif Osman)

12:00
Odmor za kosilo

13:00
Predstavitev & skupinsko delo I: Pitch Trening (Annie Talbot & moderatorji)

14:15
Odmor za kavo

14:30
Predstavitev & skupinsko delo II:  Pitch Trening (Annie Talbot & moderatorji)

15:15
Odmor za kavo

15:30
Predstavitve in povratne informacije (Annie Talbot & Matej Rus, Peter Alešnik)

16:30
Zaključek delavnice in podelitev certifikatov Tovarne podjemov & Univerze v Mariboru za udeležbo na izobraževanju

 

Zaščita intelektualne lastnine

Prosimo, da med delavnico ne razkrivate podrobnosti vaše poslovne ideje, vezane z raziskavo, ki bi utegnile škodiliti vašim možnostim za prijavo patenta. To še posebej velja za rezultate raziskav, ki še niso bili objavljeni ali na kakršen koli drug način znani javnosti. Več informacij o pogojih za prijavo evropskega patenta najdete tukaj.

Brez pisnega soglasja organizatorjev ni dovoljeno snemati ali posredovati vsebin delavnic. Za individualni posvet glede intelektualne lastnine se lahko obrnete na: Peter Alešnik (peter.alesnik@um.si), Služba za prenos znanja in tehnologij Univerze v Mariboru.

Kdo je Annie Talbot?

Annie je coach za predstavitve in improvizacijo, ki je v preteklosti s svojim strokovnim znanjem izvajala programe na HPI Academy (Hasso Plattner Institute). Izvedla je že številne mednarodne delavnice, njene izkušnje s treniranjem govora je pridobivala tako v poslovnem kot raziskovalnem svetu. Na podlagi dolgoletnih igralskih in poslovnih izkušenj uči, kako se sprostiti, povezati z občinstvom in posredovati pomembne informacije, ki jih želite deliti.

Kdo je Sherif Osman?

Sherif se je Inštitutu Hasso Plattner pridružil leta 2018 in je vodilni trener in vodja znanja v D-School. Pred tem je na Ameriški univerzi v Kairu (AUC) poučeval kreativno in oblikovalsko razmišljanje ter razmišljanje igrifikacije. V času, ko je delal na AUC, je delal tudi kot razvijalec fakultete v univerzitetnem Centru za učenje in poučevanje, kjer je oblikoval, svetoval in izvedel več tečajev, delavnic in širokih, javnosti odprtih, spletnih tečajev.

Kdo je Ole Korn?

Ole kot startup svetovalec Univerze v Potsdamu podpira ustanovne ekipe pri razvoju njihovih poslovnih modelov in pripravi predstavitev za potencialne vlagatelje in programe financiranja. S svojim inovativnim duhom in strokovnim znanjem v poslovnem upravljanju vam bo ponudil ključna spoznanja o strukturiranju uspešne poslovne predstavitve.

Kdo je dr. Till Meiling?

Kot podoktorski raziskovalec na področju fizikalne kemije, Till ve kako premakniti poudarek iz raziskav na prenos tehnologije. Kot vodja projektov in mednarodni svetovalec za startup mednarodne zagonske službe na Univerzi v Potsdamu zna nagovoriti občinstvo obeh svetov: znanstvenega in poslovnega.

Lokacija

Delavnica bo potekala na spletu na platformi Zoom z uporabo sodelovalnega orodja Miro.Organizatorji dogodka


Partnerji dogodka 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!