OPIS DOGODKA


Start:up Maribor Founders Meetup November

28 november 2019, ob 18:00 /Isabella
 
Marca 2019 smo uspešno otvorili mesečna srečanja ustanoviteljev startup in scaleup podjetij »Start:up Maribor Founders Meetup«. Redno smo se dobivali skozi vse leto, in upamo si reči, da ste ustanovitelji med seboj povezani bolj kot kadarkoli prej. Izkušnje in poslovne povezave, ki jih delite med seboj so neprecenljive. Čeprav neformalna in sproščena, so naša druženja podprta s številnimi priložnostmi za nove povezave in znanja, tudi zato, ker vsak mesec poiščemo gostitelja od katerega se lahko učimo. 

Tokrat v Isabello k bratoma Mesarič 

Tokratni Founders Meetup gostita brata Mesarič, oba podjetnika. Marko je soustanovitelj podjetja Modri planet, ki ga je revija Manager uvrstila med najboljših šest slovenskih startupov, ki se bodo v letu 2019 pognali v svet. Leto se izteka in rečemo lahko, da jim to odlično uspeva…. Markov brat Ivan pa je tisti podjetnik, ki nas vsakič znova prijazno pozdravi v legendarnem mariborskem lokalu Isabella in bo tokrat poskrbel za naše brbončice. Isabella je tudi lokacija tokratnega srečanja.  

Marka je ekipa Start:up Maribor spoznala že leta 2011, takrat se prične tudi zgodba Modrega planeta.  Njegov prijatelj in soustanovitelj podjetja, Tomaž Izak je začel razmišljati o novi geodetski storitvi, ki jo je takrat opravljalo eno oziroma dve podjetji v Sloveniji. Aerofotogrametrija, geodezija iz zraka, ga je vedno privlačila, zato je nagovoril nadobudnega študenta Marka Mesariča, da bi se preizkusili tudi v teh vodah. K ideji je pritegnil tudi sošolca Vida Petermana, ki je gojil strast do fotogrametrije. Tako je nastal program 3Dsurvey, ki je ciljno razvit za geodetska podjetja, uporabljajo pa ga tudi gradbeniki, arheologi, okoljevarstveniki in projektanti. Na podlagi več kot 300 izvedenih projektov je postal 3Dsurvey močno in nepogrešljivo programsko orodje. Uporabniki 3Dsurveya pri svojem delu uporabljajo fotoaparat in brezpilotno plovilo. S končnimi produkti, kot so 3D-oblak točk, digitalni model terena in orto fotonačrt, so ustvarili del novega geodetskega orodja, ki olajša vsakodnevno delo geodetom. 

Kakšna je bila pot Modrega planeta, od prvih 40.000 EUR za zagon, do uspešnega startup podjetja danes, ki ima trenutno predstavnike v 30 državah po vsem svetu, nam bo povedal Marko. 

Zakaj se udeležiti?

  • Priložnost za mreženje, nove ideje, povezave.
  • Skozi druženje s kolegi delite izkušnje, izzive.
  • Priložnost za nove poslovne priložnosti in odgovore na aktualne izzive. 

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen ustanoviteljem startup in scaleup podjetij, ki so člani kluba Start:up Maribor Founders. 

Moderator dogodka bo Urban Lapajne, Tovarna podjemov.
 

Želiš izvedeti kdo in kako lahko postane član kluba Start:up Maribor Founders?

Vse informacije najdeš na tej povezavi. Vedno pa nas lahko pokličeš na 02 229 42 70 ali pa nam pišeš na info@startupmaribor.si in izraziš interes po članstvu.

Program

18:00 – 19:30 Poslovno mreženje ustanoviteljev startup in scaleup podjetij.

Lokacija

Isabella, Poštna ul. 3, 2000 Maribor 

Prijava 

Udeležba na srečanju je brezplačna, prijava je obvezna. Prijaviš se na natasa.rus@tovarnapodjemov.org 
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!