OPIS DOGODKA


Imagine Cup - odlična priložnost za razvoj novih rešitev

26 november 2019, ob 13:00 /Tovarna podjemov
 
Ali si vedel, da je Microsoftov Imagine Cup odlična priložnost za začetek podjetniške poti?

Študentom tehnologom, razvijalcem in podjetnikom iz vseh akademskih smeri ponuja priložnost, da sodelujejo, nadgradijo svoje spretnosti, razvijejo tehnološko aplikacijo ter tako oživijo svojo strast, obenem pa pridobijo perspektivo, ki je potrebna za uvajanje koncepta na trg. 

S pomočjo #ImagineCup lahko dvigneš svoj tehnološki projekt na naslednjo raven, ustvariš nepozabne spomine in se poteguješ za priložnost za osvojitev potovanj, mentorstev in denarnih nagrad.

Pridi na delavnico, kjer ti bomo predstavili možnost sodelovanja na letošnjem tekmovanju, te oborožili s podjetniškimi znanji, ki jih potrebuješ, da pripraviš dober projekt in nadalje iz njega realiziraš startup podjetje. Ne verjameš, da je to možno?

Kar nekaj danes uspešnih startup podjetij je svojo podjetniško pot začelo na tekmovanju Imagine Cup. Kasneje so s pomočjo Tovarne podjemov, podjetniškega inkubatorja UM ustanovili podjetja in svoje prve pisarne za delo dobili prav v inkubatorju.

Iz Imagine Cupa do startup podjetja 

Inova IT

Podjetje Inova IT se je tekmovanja ImagineCup udeležilo leta 2005. Po zmagi v Sloveniji so svojo pot nadaljevali na finalnem tekmovanju na Japonskem. Na koncu so tam zasedli nehvaležno četrto mesto - a vendar za Slovence, ki so bili prvič na tem tekmovanju in ob dejstvu, da smo premagali velike države kot ZDA, Velika Britanija, Avstralija oziroma ogromno skupin in študentov iz celega sveta, je to odličen dosežek. Tukaj pa se zgodba pravzaprav šele začne. Zaradi odlične uvrstitve na tekmovanju so bili povabljeni na t.i. Inovacijski pospeševalnik (Innovatin accelerator), ki sta ga gostila Britanski Telecom (BT) in Microsoft v Veliki Britaniji v začetku leta 2006. Ideja dogodka je bila razširitev Imagine Cup aplikacij v komercialne rešitve. Pri tem so imeli vso tehnično in poslovno pomoč sponzorskih podjetij.

Kot je povedal Simon Jurič iz Inova IT: »Tukaj so bili naši začetki prehoda v poslovne vode in tako smo poleti 2006 ustanovili podjetje Inova IT.« 

Podjetje InovaIT je danes uspešno podjetje, ki svoje storitve in produkte prodaja na globalnem tržišču. 

V nadaljevanju delavnice bo izveden workshop, kjer bomo skupaj razvijali vaše ideje ter brainstormali. Na workshopu se nam bodo pridružili študentje iz programa Microsoft Student Partners in zaposleni iz podjetja SSRD za razvoj programske opreme, ki vam bodo nudili mentorstvo in dodatne usmeritve ter tako pomagali idejo dodelati in razviti za pripravo na ImagineCup tekmovanje.


 
Equaleyes

Ekipa 2nd Sight si je z zmago na slovenskem tekmovanju ImagineCup leta 2011 priborila vstopnice za finale v New Yorku in tam osvojila odlično sedmo mesto. Študenti FERI-ja so razvili rešitev, ki mobilni telefon prilagodi tako, da postane uporaben tudi za slepe in slabovidne, z njo pa so vzbudili kar nekaj zanimanja, tako med razvijalci kot med potencialnimi investitorji. Tudi oni so kmalu ustanovili podjetje EqualEyes (Drugi vid d.o.o.), ki je danes podjetje, ki svoje storitve prodaja na mednarodnem trgu in ima več kot 25 zaposlenih razvijalcev. V teh letih so nanizali številne uspehe, med njimi tudi zmago na elitnem Droidcon Hackathonu v Londonu. 

Program

13:00 – 13:30
Kako začeti podjetniško pot z udeležbo na tekmovanju Imagine Cup / Zgodbe Equaleyes&InovaIT&Adora med  
13:30 – 14:30 Poslovni model vašega projekta / Urban Lapajne, Tovarna podjemov
14:30 – 14:45 Predstavitev letošnjega tekmovanja ImagineCup, kako, kdaj, kje 
14:45 – 15:00 Predstavitev programa Microsoft Student Partners, kako ti lahko pomaga na tvoji podjetniški poti
15:00 – 17:00 Delo na konkretnih projektih udeležencev 
 

Komu je dogodek namenjen?

  • Študentskim ekipam, ki imajo znanje in voljo za razvoj novih rešitev,
  • strokovnjakom za razvoj novih rešitev (tehnoloških in poslovnih), ki bodo mentorirali ekipe. 

Zakaj se udeležiti?

  • Z udeležbo pridobiš nova znanja in veščine. 
  • Svojo rešitev lahko realiziraš v lastnem startupu in tako poskrbiš za delovno mesto zase in še koga. 
  • Nepozabna in neprecenljiva izkušnja. 

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačna, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.  

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropjeOrganizator delavnice* 26.11.: Tovarna podjemov 
 
Partner delavnice*: SSRD d.o.o. 
 
*Organizator tekmovanja Microsoft ImagineCup je Microsoft Student Partners.Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!