OPIS DOGODKA


Podjetniške zgodbe našega mesta

12 december 2019, ob 18:00 /Pisarna
 
Da »na mladih svet stoji«, bomo dokazovali na decembrskem podjetniškem večeru, ko nas bo ponovno gostil Klub Mariborski študentov v njihovi Pisarni. Slišali bomo dve mariborski podjetniški zgodbi: zgodbo Marka Židova in njegovih blagovnih znamk Tovarna kave, Rooster Coffee in Rooster Lent, ter Simona Soviča, izkušenega startuperja in sokreatorja platforme doggo.si.

Sledi svojemu navdihu, ne oziraj se na trende

Marko je štartal svoje podjetje skupaj z Aljažem Smrekarjem, njun cilj pa je bil pripeljati v Slovenijo specialty coffee shop, ki so v tujini precej popularni in ljubiteljem kave omogočajo okušanje naravnih arom kave v najbolj čisti obliki. Marko je v enem izmed intervjujev povedal: »Tukaj res veš, kaj piješ.« Pri gradnji blagovne znamke se ni oziral na trende, ampak je hodil po svoji poti. Zato v njuni ponudbi ne boš našel pijač velikih blagovnih znamk (Coca cola in podobne), temveč sokove lokalnih proizvajalcev in kraft piva majhnih pivovarjev – torej naravne produkte, ki imajo v ozadju zgodbo. Marko pravi: »Ponujamo samo to, kar čutimo, kar je v prvi vrsti všeč nam.«

Kako jima je uspelo v majhnem Mariboru s tako drugačnim pristopom? Na kaj so stavili pri oblikovanju blagovne znamke? To izveš, ko se nam pridružiš na dogodku.

Si lastnik štirinožca in imaš izziv, komu ga prepustiti v varstvo v času dopusta ali opravkov?

S tem izzivom so se srečali tudi štirje »mladeniči« med poletnim dopustom. Ker njihovi sorodniki in prijatelji niso bili vedno na razpolago, so se odločili rešitev razviti sami. Tako je izpod prstov Luke Mlakarja, Žige Fajfarja, Simona Soviča in Blendora Sefaja nastala prva slovenska spletna platforma za varstvo psov doggo.si. Platforma lastnikom psov omogoča najti preverjenega skrbnika za svojega psa, na drugi strani pa »pasjeljubcem« ponuja sanjsko delo.

Trenutno platforma, ki je bila na trgu predstavljena avgusta letos, gosti že 1.000 registriranih uporabnikov iz cele Slovenije. Kot enega izmed razlogov za uspešen zagon platforme fantje navajajo dejstvo, da vsi prihajajo iz startup sveta. Imajo veliko znanja iz oblikovanja in zagona projekta, saj so v preteklosti sodelovali v raznih projektih – tako je vsak prinesel svoja znanje – Luka iz oblikovanja, Žiga iz programiranja, Blendor iz marketinga, Simon pa iz poslovnih procesov.

Kdo je Marko Židov?

Marko je 27. letni Mariborčan in ustanovitelj blagovnih znamk Tovarna kave, Rooster Coffee in Rooster Lent. Z odprtjem pražarne in trendovske kavarne so skupaj z mlado ekipo poskrbeli za dobrodošlo osvežitev v središču mesta. Z lokalom na Lentu, ki obratuje samo ob koncih tedna pa že več kot štiri leta skrbijo za druženje mladih. Z novim letom načrtujejo širitev blagovne znamke in odprtje nove enote.
Zraven svojih podjetniških zgodb prav tako skrbi za vodenje štajerskega dela največje turistične agencije za mladinski turizem pri nas, v okviru katere organizira maturantske izlete in različne dogodke.

V sproščenem pogovoru bo z nami delil svoje izkušnje drznih podjetniških zgodb, prodajne nasvete in poglede na podjetnost in kreativnost mladih. Morda pa dobimo kak nasvet, ki nam lahko koristi pri ustvarjanju kariere ali spodbudi k prvim podjetniškim korakom...

Kdo je Simon Sovič?

Simon je startuper z 8+ letnimi izkušnjami v svetu zagonskih podjetij in soustanovitelj platforme doggo.si. V preteklosti je bil član »core ekipe« enega izmed podjetij, ki mu je uspelo pridobiti več kot 100 tisoč evrov investicijskih sredstev, prav tako se je kalil kot svetovalec v podjetniškem inkubatorju.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov, se družiti z enako mislečimi in širiti svojo mrežo stikov. 

Program

18:00 – 19:30 Podjetniške zgodbe našega mesta


 

Lokacija

Pisarna, Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor 
 
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!