OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Kako uspeti kot oblikovalec v pogojih kitajske hiperprodukcije

23 april 2019, ob 19:00 /KID KIBLA, Maribor
 
Tedni mode, modne revije in vedno več slovenskih oblikovalcev oblačil s prepoznanim talentom v svetovnih prestolnicah mode nakazujejo, da Slovenija nikakor ne spi na področju mode. Slovenci radi kupujemo tudi dizajnerske kose oblačil in vedno bolj prepoznavamo njihovo nosljivost.

Pot oblikovalca oblačil od prvih krojev pa do prepoznane blagovne znamke, pa je vse vse prej kot enostavna. Posebej danes, ko trg oblačil obvladujejo velika podjetja s proizvodnjo v azijskih državah, kjer izkoriščajo ceneno delovno silo.

Kako ne le ostati na površju, ampak tudi uspeti v teh pogojih? Kako prepričati potrošnika, da sta kvaliteta in izvor materialov na prvem mestu, ko gre za izbor oblačil?

Slovenski oblikovalci v večini delajo samostojno, zaradi česar so primorani obvladati ne le ustvarjalni proces, ampak tudi proizvodnjo, marketing in trženje. Kakšna je pot dveh mariborskih oblikovalcev oblačil, kako si utirata svojo pot do uporabnika in kako je mogoče povezati tehnologijo in oblačila, izveš v Start:up Müsliju.

Komu je dogodek namenjen

Dogodek je namenjen vsem, ki:
  • se spogledujete z oblikovanjem oblačil ali drugih produktov,
  • se v svojem podjetju ukvarjate z oblikovanjem in iščete nova znanja, se radi učite iz zgodb drugih in iščete nove načine, kako povečati prepoznavnost svoje blagovne znamke in seveda prodajo,
  • ste podjetniki in radi iščete ideje za rast svojega posla na drugih področjih.

Zakaj se udeležiti

Pridi na Start:up Müsli, če želiš spoznati, kako:
  • začeti svojo poslovno pot kot oblikovalec,
  • graditi prepoznavnost svoje blagovne znamke,
  • najti svoje kupce, kljub poplavi cenenih izdelkov,
  • v poplavi trendov najti svoj unikaten doprinos,
  • sta uspela oblikovalca oblačil Tanja Uvera in David Hojnik ter
  • kaj so to pametna oblačila in kako nastajajo novi materiali.

Program

19:00 – 20:30 Start:up Müsli: Kako uspeti kot oblikovalec v pogojih kitajske hiperprodukcije

   

Kdo je Tanja Uvera?

Tanja je modna oblikovalka, ki se z oblikovanjem unikatnih pletenin ukvarja od leta 1999, ko je za zaključno modno revijo na fakulteti izdelala prvo kolekcijo, izključno iz pletenin. Prvo službo je dobila v pletilnem studiu Draž in bila je članica skupine Squat. Svoja oblačila je predstavila na več modnih revijah in sodelovala pri kostumografijah v gledališču in televiziji. Danes ustvarja in prodaja v svojem ateljeju na Lentu. Tanja je zelo trajnostno usmerjena. Želi, da so njena oblačila uporabna dlje časa, predvsem pa premišljeno načrtovana in prilagojena posamezniku.

Kdo je David Hojnik?

David je mlad mariborski modni oblikovalec, ki s svojimi unikatnimi kosi čedalje bolj izstopa v modnem svetu.  Ustvaril je blagovno znamko DH fashion, ki se podpisuje pod unikaten in ročno izdelan nakit, ekskluzivne kose oblačil ter modne dodatke za ženske in moške, ki si upajo več. Njegova oblačila ponosno nosi več slovenskih znanih obrazov, David pa rad preseneča tudi s svojimi modnimi revijami.

Kdo je Andreja Rudolf?

Andreja je izredna profesorica oddelka za tekstilne materiale in oblikovanje na Fakulteti za strojništvo Maribor. Je del ekipe, ki znotraj fakultete skupaj z docentko Sonjo Šterman in študenti izvaja številne projekte. Med drugim je sodelovala s Pokrajinskim muzejem Maribor na Mesecu mode, v projektu Oblačilni videz in s podjetjem Prevent&Deloza, za katero je z ekipo oblikovala uniforme. S podjetjem Uni&Forma je izvedla delavnico v okviru Internacionalizacije Razvoj in projektiranje inteligentnih oblačil.
 

Lokacija

KID Kibla, Ulica kneza Koclja 9, Maribor
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Karmen Trs
Tovarna podjemov, Podjetniški inkubator UM
T:
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!