OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Podjetniške zgodbe našega mesta

20 november 2018, ob 19:05 /@KID KIBLA, Maribor
 
Vsak podjetnik stopa po svoji poti nekoliko drugače. Nekateri odraščajo ob starših podjetnikih, drugi podjetništvo spoznajo šele v odrasli dobi. Nekateri imajo ambicije poslovati po celem svetu, drugim pa največje veselje daje posel, ki je vezan bolj na lokalno okolje. 

Na tokratnem müsliju boste spoznali tri zgodbe, ki je vsaka po svoje zanimiva, unikatna in navdihujoča. 

Zgodbe uspešnih slovenskih podjetij

Smiljan Škarica je mlad podjetnik, ki ljudem daje novo podobo skozi unikatne frizure, ob tem pa ima neprestano odprte oči tudi za druge poslovne priložnosti in na frizerstvo gleda mnogo širše kot smo na oblikovanje pričesk. Maja 2013 je postal zmagovalec na podjetniškem startupu, kjer je slavil z napravo color coctail, ki frizerjem omogoča natančno odmero sestavin za pripravo barve za barvanje las, zniža stroške za material, prihrani čas in zmanjša vnos amoniaka v prostor. Je tudi organizator seminarjev in fashion show-ov.

Mojca Kac je po izobrazbi arhitektka, danes pa lastnica in vodja podjetja MiniBini. Svojo strast do šivanja je odkrila v času nosečnosti s hčerko Zalo. Šivanje je bilo na začetku njen hobi, s časom pa se je nabralo toliko izdelkov, da je svojo strast spremenila v posel. Danes, po štirih letih, ima zaposlenih 10 šivilj in kar nekaj študentov za prodajo na stojnicah. Dnevno odpošljejo okoli 50 paketov naročil. Šivajo unikatna oblačila za otroke različnih starosti, razne dodatke za otroške sobe in torbe ter nahrbtnike za odrasle. 

Rok Štibler je skupaj z Jelko Loparič lastnik blagovne znamke Jumping goat coffee, ki je plod ljubezni do kave in hkrati poklon dobri kavi. Svoj hobi in eksperimentiranje s kavo sta nadgradila s poslovno formo, ko sta pred tremi leti odprla lastni lokal. Njun najbolj prepoznaven produkt je Cold brew ali hladno varjena kava, ki je pripravljena po njunem receptu. V svojem lokalu nudita samo izbrano vrsto kav, ki jih zagotavljajo le neodvisne evropske pražarne. Rok in Jelka sta pitje kave kot opravek »mimogrede« spremenila v pravi ritual, ki nudi pravi užitek le s pravimi sestavinami in poznavanjem postopka priprave.

Prijavi se na Start:up Musli preko spodnje povezave. Zelo bo zanimivo. Pred dogodkom pa bo na Tovarni podjemov potekala delavnica na temo optimizacije davkov podjetnika. Preberi si več. 
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!