OPIS DOGODKA


Delavnica: Optimizacija davkov podjetnika

20 november 2018, ob 15:15 /Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
 
Bliža se konec leta in marsikateri podjetnik se že drži za glavo, kajti čaka ga priprava na oddajo davčne bilance. Kot podjetnik imaš vsakodnevno v mislih 1000 in eno stvar, ki jo želiš/moraš obvladati. Področje financ je eno izmed tistih, ki je za delovanje podjetja še kako pomembno, a ga večina podjetnikov ne obvladuje popolnoma. Kupi predpisov, pravniški jezik in zbiranje dokumentacije je zagotovo nočna mora marsikaterega podjetnika, zato to področje največkrat kar prepusti računovodstvu, brez da bi sam razumel osnove in s tem izboljšal svoje poslovne rezultate.

Na delavnico z izkušeno davčno svetovalko in računovodkinjo Simono Horvat

Delavnica je namenjena vsem, ki želite pridobiti znanje o tem, kako vplivajo poslovne odločitve na končni rezultat in obdavčitev podjetnika in želite bolje razumeti kakšne so možnosti za optimizacijo plačila davkov.

Po delavnici boš poznal: 
  • razlike med davčnim obračunom in računovodskimi izkazi,
  • obdavčitev samostojnega podjetnika oziroma družb,
  • možnosti, ki nam jih omogoča ZDDPO in ZDOH,
  • vpliv računovodskih usmeritev in poslovnih odločitev na optimiranje davka,
  • posebnosti pri prihodkih in stroških v davčnem obračunu,
  • davčno priznane in nepriznane stroške.
In kar vas verjetno najbolj zanima …. katere so možne davčne olajšave in kako plačati davka toliko, kot ga je treba in niti evra več.

Kdo je Simona Horvat?

Simona je direktorica in lastnica podjetja Evident d.o.o., ki že vrsto let uspešno svetuje na področju računovodstva in davkov. Prav tako je habilitirana v naziv gostujoče strokovnjakinje na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru, kjer izvaja predavanja pri predmetu Računalniško podprto knjigovodenje. Med naročniki Simone so mnoga startup podjetja, zato ima veliko neposrednih izkušenj z izzivi finančnega in davčnega poslovanja v zgodnji fazi.

Potrebujete individualni nasvet glede davčne optimizacije? Simona Horvat svetuje članom Tovarne podjemov tudi na individualnih srečanjih. Za več informacij nas kontaktirajte na svetovanja@tovarnapodjemov.org. 

Potek delavnice:

15:15 - 15:30 Prihod in registracija udeležencev
15:30 - 18:30 Optimizacija davkov podjetnika – Simona Horvat, Evident d.o.o.
18:30 Zaključek delavnice

Po dogodku vam bomo tudi predstavili priložnosti, ki se vam ponujajo v okviru projekta Digitrans (digitalna transformacija v podonavski regiji), ki se ukvarja z digitalno transformacijo v podjetjih. Digitalna revolucija ne vpliva samo na proizvodne dejavnosti, ampak tudi na druge sektorje, kot so na primer storitve in obrti. Cilj tega projekta je spodbuditi mala in srednja podjetja, da opredelijo in aplicirajo svoj lastni digitalni poslovni model. 
 

Lokacija:

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje
Na delavnico se prijavi preko spodnje povezave.

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!