OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Ideje in tehnologije za prihodnost mobilnosti

9 oktober 2018, ob 19:05 /@KID KIBLA, Maribor
 
Kakšna bo naša prihodnost na področju mobilnosti? Se bomo premikali v letečih vozilih, vse nakupe opravljali le preko mobilnih naprav, se izobraževali na daljavo in delali v podjetjih, katerih zaposleni bodo v stiku le preko računalnikov?
 
Morda se zdi na prvi pogled preveč futuristična napoved, dejstvo pa je, da nam tehnologija omogoča tako hiter napredek, da ga včasih komaj dohajamo. V trenutku, ko osvojimo nove spretnosti, že se pojavijo nove rešitve, ki nas prisilijo, da se naučimo spet nekaj novega.

Zeleno gospodarstvo, mesta brez avtomobilov, manjša obremenitev okolja, trajnostna raba naravnih virov in energije so smernice, za katere si prizadevamo na globalnem, nacionalnem in lokalnem nivoju. To so pa tudi usmeritve, ki prežemajo vedno več podjetij, spreminjajo njihovo poslovanje, storitve in produkte.

Ena izmed uspešnih slovenskih zgodb na tem področju je model Avant2Go, katerega predstavnika bomo gostili na tokratnem Start:up Müsliju.

V pogovoru se bomo dotaknili tudi zakonodaje na področju mobilnosti, kaj nam omogoča in kje še ne hodi v korak s časom ter se poglobili v prometne tokove, infrastrukturo mest. Pogledali bomo napredne rešitve v tujini in se učili iz njihovih zgodb.

Mobilnost je široko področje, zato bomo besedo dali tudi mobilnosti na področju izobraževanja, izmenjevanja praks in zaposlovanja. Za konec pa bomo nekaj minut posvetili razmisleku o razvoju tehnologij mobilnosti in njihovemu vplivu na kvaliteto naših življenj. Smo se z večanjem mobilnosti zaprli v svoje prostore?
 

Na pogovor s tremi gosti

Tomaž Kogoj je operativni vodja projekta Avant2Go v podjetju AvantCar, ki je v zadnjih nekaj letih iz tipičnega rent-a-car podjetja preraslo v car sharing. Kako so se te preobrazbe lotili znotraj podjetja, kakšni so njihovi načrti za prihodnost in kje še vidijo priložnosti, bo z nami delil Tomaž v pogovoru.

Marjan Lep je docent na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo ter strokovnjak na področju načrtovanja mest, raziskovalec prometnih tokov in soavtor Celostne prometne strategije mesta Maribor. 

Saša Pelko, podžupan mestne občine Maribor, kjer je zadolžen za družbene dejavnosti, je sicer tehnološki navdušenec. Deloval je na področju spletnih tehnologij in medijev, že od vsega začetka pa se navdušuje nad električno mobilnostjo.

Start:up Müsli dobro segrevanje za Mobility hackathon

Pogovor na müsli-ju služi kot vsebinsko segrevanje za Start:up Maribor Mobility Hackaton 2018, ki bo potekal od 19. do 21. oktobra v Mariboru. Čakajo vas trije nepozabni dnevi iskanja rešitev na področju mobilnosti, privlačne nagrade in številne druge priložnosti za osebni in poslovni napredek.
 


 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!