OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Kako lahko telefon spremenimo v čisto pravo denarnico

3 april 2018, ob 19:05 /@KID KIBLA, Maribor
 

Vseprisotnost mobilnih naprav

Uporaba mobilnega telefona iz dneva v dan raste - uporablja ga približno 5 milijard ljudi. Od tega je skoraj 3 milijarde tako imenovanih pametnih mobilnih telefonov. Ti so izjemno hitri in zmožni prenosa velike količine informacij. V zadnjih letih je digitalna transformacija prodrla tudi v področje bančništva. Skoraj ni več banke, ki ne bi ponujala mobilne aplikacije, s katero je možno početi različne stvari, od plačevanja položnic do pridobitve kredita. 

Bančne aplikacije niso uporabne kot neposredno plačilo sredstvo, a obstaja rešitev

Najbrž se vam je že zgodilo, da ste prijatelja povabili na pijačo in dobili bled obraz ko je strežba prinesla račun, vi pa ste denarnico pozabili doma. Ali pa ste na bencinskem servisu natočili poln tank goriva in po stanju v 25 metrski vrsti na blagajni ugotovili, da imate denarnico v avtu? Medtem pa, ste z vašo mobilno napravo naredili selfie, ga objavili na Instagramu ali Snapchatu ter zraven tega twittnili #fml. Niste pa vedeli, da obstaja rešitev, ki omogoča neposredno plačevanje vsakodnevnih nakupov s pomočjo mobilne naprave.

Vse več uspešnih poskusov prijaznega mobilnega bančništva

N26, Rrevolut in številne druge rešitve poskušajo močno poenostaviti mobilno bančništvo ter ga približati ciljni skupini “mobile-first” ali celo “mobile-only” uporabnikov. V Sloveniji je to aplikacij mBills
 

Prednosti in pasti 

Zraven vseh prednosti, ki jih rešitve prinašajo, se zmeraj sprašujemo ali obstajajo tudi pasti. V procesu plačevanja z mobilno napravo se pojavljajo številna varnostna vprašanja o mehanizmih, ki preprečujejo različne kibernetične napade. 
 
Pri razvoju rešitev mobilnega bančništva sodelujejo tudi startupi, ki z njim značilno agilnostjo in odličnim znanjem o novih tehnologijah pripomorejo k vrhunskim produktom. 
 
Vse o razvoju produktov mobilnega bančništva, priložnostih in pasteh se bomo pogovarjali z našimi gosti. Ne bomo jih pozabili vprašati tudi,  kakšen je njihov pogled na emergentno Blockchain tehnologijo in možnost implementacije v mobilne rešitve bančništva. 

Kaj boste spoznali?

Na poenostavljen način vam bo predstavljen koncept mobilnega bančništva,
izvedeli boste, kaj omogoča tehnologija in kako jo približati uporabniku,
kakšne so poslovne priložnosti in pasti mobilnega bančništva,
kakšni so novi poslovni modeli in trendi na tem področju,
kako je mBills, prepričal Petrol za strateško partnerstvo,
kako velike banke razumejo mobilno bančništvo.
 
Pozor: Gostujoča podjetja  iščejo nove kadre. Če zaključujete šolanje ali iščete možnost zaposlitve, je tokratni Müsli odlična priložnost za nove izzive.

Po dogodku vam bomo tudi predstavili priložnosti, ki se vam ponujajo v okviru projekta Digitrans (digitalna transformacija v podonavski regiji), ki se ukvarja z digitalno transformacijo v podjetjih. Digitalna revolucija ne vpliva samo na proizvodne dejavnosti, ampak tudi na druge sektorje, kot so na primer storitve in obrti. Cilj tega projekta je spodbuditi mala in srednja podjetja, da opredelijo in aplicirajo svoj lastni digitalni poslovni model. 

Kdo je Jerica Urbančič?

Vodja marketinga v MBILLS. Startup ekipi se je pridružila v času pospešenega razvoja platforme za mobilno plačevanje mBills, ki je od 1. decembra 2017 v večinski lasti Petrola. Kot psiholognja odlično razume navade in vedenje ljudi, kar s pridom uporablja pri svojem delu. Včasih se mora preleviti v »čarodejko za vau trenutke«, saj so v središču digitalizacije uporabniki, ki jih moraš navdušiti in v njih zanetiti iskrico zanimanja. Jerica je mlada profesionalka, ki jo krasijo ambicioznost, strast do dela in neumorna energija, s katero se loteva vseh izzivov, ki jih pridejo na pot.

Kdo je Mateja Verlič Brunčič?

Deloholična preganjalka in iztrebljevalka prokrastinacije, iskalka rešitev za težave, ki se pojavijo pet čez dvanajsto, po potrebi razvijalka spletnih aplikacij ter ljubiteljica ljudi, ki upajo prestopiti meje lastne cone ugodja. Na Zemanti je skrbela za dva evropska projekta, nato kot produktni vodja za celo družino orodij za blogerje. Po Zemanti se je pridružila Kendu, kjer je kot projektni vodja skrbela, da se svet vrti. Od 2016 je kot izvršna direktorica in managerka zaposlena pri Equaleyes Solutions Ltd. V prostem času mentorira dekleta na Rails Girls in Django Girls delavnicah.

Kdo je Milan Gabor?

Milan Gabor je certificirani etičnih heker in rad analizira, kreka, heka in uničuje razne informacijske sisteme. Je lastnik in direktor podjetja Viris. Poleg vsega tega uživa v predavanjih in obiskih hekerskih konferenc. Še vedno sanja o skoku s padalom ali vsaj letenju z jadralnim padalom.

Registracija

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!