OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Kako smo naredili kriptokovance dobrodelne

6 marec 2018, ob 19:05 /@KID KIBLA, Maribor
 

Dobrodelni blockchain kickstarter

Zaupanje v velike dobrodelne organizacije pada. Težava je v netransparentni in težki sledljivosti porabe zbranega denarja ter majhnemu deležu sredstev, ki jih dejansko prejmejo pomoči potrebni. Platforma Cherr.io namerava odpraviti omenjene slabosti velikih dobrodelnih gigantov s pomočjo blockchain tehnologije. Ekipa ga enostavno imenuje tudi kickstarter za blockchain dobrodelnost.

Blockchain omogoča sledljivost, ter demokratičnost

S pomočjo blockchain tehnologije se lahko donirana sredstva spremljajo na vsakem koraku, ter pridejo direktno do upravičenca. Cherr.io platforma bo omogočala izvedbo dobrodelne kampanje v treh fazah:
  • V aktivacijski fazi bodo dobrodelne organizacije lahko začele kampanjo;
  • Faza zbiranja sredstev, kjer bodo uporabniki lahko prispevali kriptokovance;
  • Zaključna faza je evalvacijska. Platforma bo udeležencem kampanje, ki ne dosega zastavljenega cilja, omogočala, da sredstva namenijo skladu za nujne primere ali povrnitev že doniranih kriptokovancev.

Kakšno znanje boste odnesli domov

Predstavljeni vam bodo osnovni tehnični koncepti blockchain tehnologije, ter novi načini zbiranja finančnih sredstev. Cherr.io ekipa bo z vami delila svoje izkušnje pri načrtovanju kampanje za zbiranje kriptosredstev, ter predstavila koncept “ICO”, oz. Initial Coin Offering, ki postaja vse bolj priljubljen način financiranja. Ekipa bo z vami delila svoje cilje za prihodnost, ter predstavila vizijo pametnega dobrodelnega projekta, ki bo poskušal disruptirati klasičen model dobrodelnosti.

Po dogodku vam bomo tudi predstavili priložnosti, ki se vam ponujajo v okviru projekta Digitrans (digitalna transformacija v podonavski regiji), ki se ukvarja z digitalno transformacijo v podjetjih. Digitalna revolucija ne vpliva samo na proizvodne dejavnosti, ampak tudi na druge sektorje, kot so na primer storitve in obrti. Cilj tega projekta je spodbuditi mala in srednja podjetja, da opredelijo in aplicirajo svoj lastni digitalni poslovni model. 

Jedro ekipe CHERR.IO

Mario Marković
So-ustanovitelj pri CHERR.IO

IT profesionalec in razvijalec programske opreme z več kot 10 let izkušenj. Rojen podjetnik s številnimi projekti. Projektni vodja pri večih podjetjih in direktor digitalne agencije. Mario je diplomiral na Univerzi v Mariboru na področju računalništva. Strastno prispeva tudi kripto svetu.

David Tacer
So-ustanovitelj CHERR.IO

Ima več kot 7 let izkušenj pri razvijanju programske opreme, vključno s petimi leti izkušenj vodenja programerjev na projektih večjih klientov kot so Siemens in Mercator v sodelovanju z nekaterimi člani CHERR.IO. Pred štirimi leti je ustanovil svoje IT podjetje kjer je glavno vodilo bilo: “Kvalitetno delo in vedno se držati zmenjenega. Poceni polovične rešitve iščite drugod.” Končal je diplomo iz programiranja na temo simetričnosti kriptograskih algoritmov ter primerjava njihove učinkovitosti. S kriptovalutami se je začel ukvarjati kot rudar in investitor v zgodnjih 2013 in kasneje postal obseden z blockchain tehnologijo. 5 let nazaj je začel pomagati otrokom v revnih afriških državah kot boter. 

Aljaž Štraser
So-ustanovitelj CHERR.IO

Aljaž je izkušen razvijalec programske opreme z več kot 7 let izkušenj. Po tem ko je diplomiral iz računalništva je šel študirati magisterij na izmenjavi. Par let je delal kot višji programski razvijalec, ko se je odločil da poizkusi nekaj drugega in je začel delati v startupih. Resne podjetniške izkušnje je pridobil v Seed Sumo pospeševalniku v Texasu, ZDA. Pred enim letom je spoznal da je prihodnost ekonomije odvisna od novih tehnologij. Od takrat aktivno sodeluje na blockchain projektih. 

Registracija

 
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!