OPIS DOGODKA


Vroče tehnološke ideje: kaj navduši in kaj odbija investitorje

5 marec 2024, ob 18:00 /KID KIBLA
 
V Maribor prihajata Tunya Irkad iz turškega sklada tveganega kapitala 500 Emerging Europe ter Peter Merc iz Suricate Ventures, ki bosta z vami delila svojo skupno strast: investiranje v tehnološka podjetja v zgodnjih fazah. Poslušala bosta tudi 90s pitche udeležencev. Si za? Želiš feedback ali pravi pritch za investicijo?
 
Zagonska tehnološka podjetja so v ospredju inovacij in družbenih sprememb. Orodja, rešitve ali storitve, ki so danes nepogrešljivi del našega življenja, po večini pred 10 letimi še sploh niso obstajala. Pa vendar so prav ta tehnološka podjetja podvržena neizprosni in kruti statistiki: več 90 % jih propade.
 

Investitorski zmenek za slovensko startup skupnost

 

To bo pravi investitorski zmenek, na katerem bosta Tunya in Peter razkrila kako prepoznata obetavne podjetniške zgodbe, kaj ju prepriča in kaj odbije. Kako se odloči  investirati prav v tistih 5 % zmagovalcev in kako dovolj hitro prepoznati morebitna tveganja.

 

O čem se bomo pogovarjali

  • Kaj so tehnološki trendi prihodnosti, kaj je HOT in kaj je OUT.
  • Zakaj investitorji spremljajo točno določene tehnološke trende in kaj se lahko iz tega nauči startup.
  • Kako razumeti in kateri so kazalniki uspešnosti investiranja v zgodnjih fazah,na kaj morajo biti pozorni founderji, ki iščejo investicijo.
  • Metodologija, ki jo uporabljajo za vrednotenje velikosti priložnosti.
  • Kako investitorji ocenjujejo tveganja posameznih podjetniških zgodb.
  • In še veliko več.
 

Izkoristi 90 sekund in predstavi svojo idejo
 

5 izbranih posameznikov bo na dogodku imelo priložnost svojo podjentiško idejo v obliki 90 sekundnega pitch predstaviti Tunyi in Petru ter pridobiti njun dragocen feedback ter morda … tudi investicijo.

 

Kdo na dogodku ne sme manjkati?

  • Obstoječi in bodoči podjetniki; zaradi razumevanja, kaj iščejo investitorji kako ‘sestaviti’ podjetje za čim večji uspeh.
  • Angelski in drugi investitorji; zaradi vpogleda v najnovejše trende in investicijske strategije v tehnološki industriji.
  • Mentorji in svetovalci: da spoznate kazalnike uspešnostni podjetij in prihajajoče trende.
 

Če te tehnologija in podjetništvo vsaj malo zanimata je to pogovor na katerem ne smeš manjkati. 
 

Program 

 

18:00 – 20:00 Vroče tehnološke ideje: kaj navduši in kaj odbija investitorje

20:00 -  22:00 Ask them anything: mreženje s Tunyo in Petrom in ekipo Tovarne podjemov
   

Kdo je Tunya Irkad?

Tunya je investicijska analitčarka pri tuškem skladu 500 Emerging Europe, specializirana za startupe v zgodnji fazi iz CEE regije in Turčije. Njeno inženirsko ozadje ji daje prednost pri razumevanju in ocenjevanju inivesticijskih priložnosti v tehnološki panogi. Je vidna predstavnica tehnološke skupnosti in pomemben del ekipe sklada 500 EE, ki aktivno vlaga v evropska startup podjetja, tudi iz naše regije.

 
 
 

Kdo je Peter Merc?

 

Peter je izkušen podjetnik, mentor in pravni strokovnjak v fintechu, blockchainu, e-športu in e-trgovini. Je ustanovitelj pravnega startup butika Lemur Legal ter svetovalnega podjetja za fintech podjetja Fintech Factory. Njegova vloga kot ekspert  in mentor v različnih inkubatorjih poudarja njegovo zavezanost spodbujanju inovacij. Peter je tudi partner sklada Suricate Ventures, ki ima v svojem portfelju nekaj imetnih naložb s potencialom samoroga.
 

 

Lokacija

 

KID Kibla, Ulica kneza Koclja 9, 2000 Maribor.

 

 

 
 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se dogodka ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

 

Dogodek se fotografira. Fotografije se uporabljajo za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

 
 

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!