OPIS DOGODKA


“Check-lista” za komercializacijo vašega izuma

28 junij 2023, ob 12:00 / Tovarna podjemov
 

Na praktični delavnici boste izvedeli kaj vse je potrebno narediti in vedeti, da pripeljete vaš izum iz “laboratorija” na “trg”. Strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami v komercializaciji tehnoloških rešitev, bodo delil najpomembnejša znanja, mejnike, postopke, napake in nasvete, ki jih ne smete spregledati, če želite uspešno komercializirati vaš izum v okviru lastnega podjetja.

Zakaj se udeležiti? 

Štiri urna brezplačna delavnica vam bo bo ponudila širši pogled na vsa ključna področja, ki jih morate poznati. Z znanjem, ki ga boste pridobili bo pot do realizacije ideje lažja, z manj zapleti, možnosti za uspeh pa večje.

Program

12:00 – 16:00 “Check-lista” za komercializacijo vašega izuma

Kratek pregled celotnega procesa komercializacije izuma na praktičnih primerih, Nina Dremelj, Poslovni angeli Slovenije
Na praktičnih primerih domačih in tujih visokotehnoloških podjetij boste spoznali korake in ključne mejnike komercializacije izuma; od čistega začetka v laboratoriju, vstopa na trg, pridobivanja kapitala za širitev in na koncu do prodaje podjetja. Po poti vas bo peljala Nina Dremelj, ki velja za najaktivnejšo tehnološko investitorko v Sloveniji z lastnim skladom tveganega kapital ter uspešnimi “exiti”.

Kaj ne smete spregledati ko ustanavljate podjetje, Ambrož Arko, Nlaw
Ustanavljanje pravne osebe, ki je vaše glavno prevozno sredstvo, s katerim boste vaš izum popeljali na trg je kompleksna naloga. Obsega tako pravilno vključevanje jedrne ekipe v lastniško strukturo, ustrezno ureditev vseh odnosov z morebitnimi drugimi nosilci pravic intelektualne lastnine, priprave na družbe na vstop investitorjev in še kaj. Da ne boste na kakšno ključno stvar pozabili bo poskrbela specializirana pravna pisarna za startup podjetja Nlaw.

Ključne točke upravljanja z intelektualno lastnino, Tadej Černivec, IPRC
Ustrezno upravljanje vaše intelektualne lastnine prav tako velja za eno izmed kritičnih točk pri komercializaciji, in sicer iz več razlogov. Prvič, da bo vaš izum ustrezno varovan in zaščiten in drugič, da bo podjetje zaradi tega veliko več vredno za potencialnega investitorja, kot tudi za potencialnega strateškega partnerja. Skozi najpomembnejše elemente upravljanja z intelektualno lastnino vas bo peljal Tadej Černivec, ustanovitelj in direktor specializiranega podjetja za upravljanje z intelektualno lastnino IPRC.

Financiranje komercializacije skozi različne faze, Nina Dremelj, Poslovni angeli Slovenije
Denar je za podjetje kot kri za možgane. Kako zagotoviti dovolj denarja skozi različne faze komercializacije in iz katerih virov, je ključno, da bo vaše podjetje doseglo vse zastavljene cilje ter maksimalno možno vrednost. Skozi različne vire in časovnico, trike in nasvete, vas bo popeljala Nina Dremelj.

Komu je delavnica namenjena? 

Delavnica je namenjena vsem, ki šele razmišljate, da bi se lotili uresničevanja ideje ali izuma kot tudi tistim, ki izum že imate in se sprašujete, kako se tega lotiti.

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa maksimilijana Držečnika 6, 2000 Maribor, 1. nadstropje

Udeležba na delavnici je brezplačna. Prijava je obvezna in možna do zapolnitve mest.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen podjetjem, ki proizvajajo ali prodajajo fizične produkte in je logistika za njih pomemben konkurenčen dejavnik. Dogodek je tudi namenjen vsem, ki jih zanimajo trendi in priložnosti na področju logistike.

Prav tako pa so na dogodek vabljena tehnološka podjetja in inovatorji, ki s svojimi storitvami ali inovacijami rešujejo kakšen del logističnega procesa.
 

Kdo je Nina Dremelj?

mag. Nina Dremelj je predsednica Poslovnih angelov Slovenije, predsednica Evropskega združenja angelov (EBAN), so-ustanoviteljica specializiranega sklada tveganega kapitala za deep tech podjetja, ter lastnica investicijske družbe Alita Capital. Njena največja strast je pomagati podjetnikom in podjetnicam, da svoje ideje spremenijo v prava, uspešna podjetja. V zadnjih 5 letih je investirala v več kot 17 podjetij z nadpovprečnim večkratnikom naložb. V preteklosti je bila solastnica in uspešno vodila švicarski semenski sklad AlpVent AG. Leta 2021 je pod okriljem poslovnih angelov pomagala ustanoviti prvi sklad tveganega kapitala daFUND, ki so ga podprli poslovni angeli in vanj tudi vložila.

Kdo je Ambrož Arko?

Ambrož Arko je odvetnik odvetniške pisarne Nlaw v Ljubljani in Zagrebu, ki je specilizirana na različne pravne posle zagonskih tehnoloških podjetij; od ustanavljanja, pridobivanja investicij tveganega kapitala kot tudi prevzemov in prodaj. Je aktivni član domačega in mednarodnega startup ekosistema.

Kdo je Tadej Černivec?

Tadej je svojo kariero pričel kot vodja projektov na Tehnološki agenciji Slovenije, nadaljeval pa kot vodja projektov v organizaciji SPIRIT, kjer je skrbel za pripravo novih mednarodnih projektov za področje intelektualne lastnine. Leta 2013 je ustanovil lastno podjetje IPRC, ki se ukvarja s svetovanjem in pomočjo podjetjem pri vprašanjih glede intelektualne lastnine in blagovnih znamk.

Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!