OPIS DOGODKA


Startup Müsli: Kako oblikovati lastno logistiko: stanje, trendi in priložnosti za inovacije

6 junij 2023, ob 18:00 /KID Kibla, Ulica kneza Koclja 9, Maribor
 

Logistika se nanaša na načrtovanje, izvajanje in nadzor gibanja ter skladiščenja blaga, storitev in informacij od točke izvora do točke porabe. V zadnjih letih je logistična industrija doživela pomembne spremembe zaradi napredka tehnologije, sprememb v vedenju potrošnikov in globalizacije.

Svetovni logistični trg je bil leta 2020 ocenjen na 10,32 milijarde USD in naj bi po napovedih Grand View Research od leta 2021 do 2028 rasel za 7,9 %. Rast trga predstavlja velike priložnosti za mala logistična podjetja, kot tudi inovacije različnih delov procesa.

 
Poleg rasti trga delajo to panogo še bolj zanimivi naslednji trendi:

  • Vzpon e-trgovine je privedel do povečanega povpraševanja po logističnih storitvah, zlasti dostava zadnje milje.
  • Motnje v globalnih logističnih verigah, ki smo jim bili priča v zadnjih dveh letih, so pripeljale do potrebe po še bolj učinkoviti in robustni organizaciji logistike. Podjetja lahko le na tak način zadovoljijo pričakovanja uporabnikov. Tukaj pridejo do izraza sodelovanja z velikimi logisti, ki motnje rešijo z reorganizacijo velikega števila podizvajalcev. So kot ščit pred udarci.
  • Trend zunanjega izvajanja: Mnoga velika in mala podjetja svoje logistične operacije predajajo zunanjim ponudnikom logistike, kar ustvarja priložnost za logistična podjetja, ki delujejo kot 3PL in 4PL.
  • Logistična industrija z odprtimi rokami sprejema nove tehnologije, kot so robotika, kvantno računalništvo, brezpilotna letala in veriženje blokov, da bi povečala učinkovitost in zmanjšala stroške.
  • Osredotočenost na trajnost: Potrošniki in podjetja vedno bolj zahtevajo okolju prijazne ter trajnostne logistične prakse, kar za izvajalce logističnih storitev pomeni dodaten pritisk na izboljšave. 

Na dogodku bomo iz prve roke spoznali, kako poteka organizacija sodobne logistike in kje so priložnosti za uporabnike logističnih storitev kot tudi za razvijalce in inovatorje.
 

Teme, ki se jih bomo dotaknili: 

  • Stanje in trendi v sodobni logistiki ter njihov vpliv na mala in srednje velika podjetja.
  • Premagovanje izzivov digitalizacije v logistiki: priložnosti in nevarnosti.
  • Trajnost v sodobni logistiki: inovacije in strategije za mala in srednje velika podjetja.
  • Sodelovanje in partnerstva v sodobni logistiki: najboljše prakse za mala in srednje velika podjetja.

Gosti dogodka

Miha Kožuh, DSV Transport

Miha Kožuh je manager poslovne implementacije pri podjetju DSV Transport. Svoje bogate izkušnje nabiral v različnih podjetjih, kot so Cosylab, Osir, Kivi Com, Ema Group, Metra, Markit Slovenia in Direct4.me. Ima znanja na številnih področjih, kot so vodenje projektov, produktni management, marketing, prodaja in vodenje odnosov s ključnimi kupci.

Več o Mihi najdeš tukaj

Martin Vogrin, TipQC

Martin Vogrin je direktor podjetja TipQC, kjer razvijajo algoritme za analitiko podatkov z metodami kvantnega računalništva. Rešitve so namenjene inovativnim podjetjem, ki se dnevno srečujejo z veliko količino podatkov in kompleksnimi metodami za njihovo obdelavo. Uporabniki lahko z uporabo TipQC rešitev podatke analizirajo hitreje, ceneje in z manjšim okoljskim vplivom. Produkt je oblikovan kot zbirka funkcijskih modulov, kar omogoča modularno in selektivno nadgradnjo algoritmov podatkovne analitike glede na zahteve in potrebe uporabnikov.

Martin je v preteklosti nabiral svoje izkušnje kot svetovalec pri podjetju Kearney in doktoriral na Univerzi v Hamburgu iz področja matematike oziroma teorije struna.
 

Več informacij o Martinu najdeš tukaj.

 

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen podjetjem, ki proizvajajo ali prodajajo fizične produkte in je logistika za njih pomemben konkurenčen dejavnik. Dogodek je tudi namenjen vsem, ki jih zanimajo trendi in priložnosti na področju logistike.

Prav tako pa so na dogodek vabljena tehnološka podjetja in inovatorji, ki s svojimi storitvami ali inovacijami rešujejo kakšen del logističnega procesa.

Program

18:00 – 20:00 Startup Müsli: Kako oblikovati lastno logistiko: stanje, trendi in priložnosti za inovacije.

Lokacija

KID Kibla, Ulica Kneza Koclja 9, 2000 Maribor.
 

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se dogodka ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa JR podporno okolje 2023, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Anemari Pediček
Tovarna podjemov, Podjetniški inkubator UM
T:
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!