OPIS DOGODKA


Navdihujoče zgodbe uspešnih startuperk

19 oktober 2022, ob 09:30 / EPF predavalnica P1.5
 
Kako se v svetu startupov in podjetništva znajdejo ženske? Ali ženski pristop prinaša prednosti? Je sploh drugačen? Ali pa lahko rečemo, da smo moški in ženske v startupu različno enaki? 

Startup že dolgo ne velja za »moški posel«, vendar je neizpodbitno dejstvo, da je v startup svetu precej več moških kot žensk. Pa čeprav imajo te dokazano boljše čutne sposobnosti, ki so pomembne pri vodenju timov, prodaji ter organizaciji in vodenju v startupu nasploh.
 
Pokazali vam bomo, da v hitrem in drznem svetu startupov ni le moška družba. Med trmastimi startuperji so tudi gospodične in gospe. Predstavili vam bomo njihove podjetniške zgodbe. Zanimalo nas bo tudi ali ženske v svet startupov prinašajo posebna znanja, izkušnje in sposobnosti. So natančnejše, učinkovitejše, bolj empatične, ali pa morda neusmiljene bojevnice za dosego svojih ciljev?
 
S startuperkami se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM.
 

Kdo je Špela Lukas?

Špela je soustanoviteljica podjetja Kokica, ki je pod blagovno znamko Pokica razvila prvo slovensko gourmet pokovko. Pripravljena je iz gensko nespremenjene koruze vrste »mushroom«, ki poči v veliko in okroglo pokovko. Počene so na vročem zraku in so pripravljene brez olja. Z ročno pripravljenimi prelivi so jim dodani različni slani in sladki okusi. Leta 2017 jim je s Pokico uspelo prepričati komisijo oddaje Štartaj Slovenija in nato vstopiti na police megamarketov Interspar. Danes jih najdemo tudi na mednarodnih trgih, vedno znova pa tudi presenetijo z novimi inovativnimi produkti.

Kdo sta Karmen Meze in Neža Mlakar?

Karmen in Neža sta si že kot majhni deklici dali »mezinčka«, da bosta enkrat, nekoč in nekje, nekaj počeli skupaj ter, da bosta to počeli s srcem in v tem tudi uspeli. Tako so mnogo let za tem nastale »La Popsike« sadni zamrznjeni deserti - lučke brez dodanega sladkorja, ki so osvojile srca številnih Slovencev. La Popsi družini so se kmalu pridružili La Popsi BonBoni, La Popsi Sorbeti in La Popsi Moon Meltsi, ki jih lahko najdete po celi Sloveniji in tudi v tujini.

Kdo je Urška Gačnik?

Urška je soustanoviteljica in COO startupa Gridtech, ki je razvil produkt ElderOn. Gre za rešitev, ki omogoča domovom za starejše optimizirati poslovanje predvsem v nočnem času. S pomočjo učljivega sistema ElderOn lahko domovi za starejše v nočnem času z manj osebja in posledično nižjimi stroški zagotovijo boljšo kakovost oskrbe in varnost stanovalcev v domu ter zadostijo zakonsko določenim delovnim normativom. Sistem ElderOn zajema senzor, ki se ga namesti pod vzmetnico, brezžično komunikacijo z oblakom, učljive adaptivne algoritme ter sistem obveščanja osebja v primeru zaznave potencialno nevarne situacije preko obstoječe SOS infrastrukture.
 

Program

9:30 - 11:00 Navdihujoče zgodbe uspešnih startuperk

Splošni pogoji prijave

Dogodek je brezplačen, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne boš odjavil, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Fotografije se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek, se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Ekonomsko-poslovna fakulteta, Razlagova ulica 14, 2000 Maribor, predavalnica P1.5

Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!