OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Varen, povezan, varčen. Kaj pa je zate pameten dom?

27 junij 2022, ob 18:00 /Pisarna - KMŠ in ONLINE
 
Rek “Ljubo doma, kdor ga ima” je napredni tehnologiji zahvaljujoč dobil čisto nove razsežnosti. Pametni domovi postajajo del naše sedanjosti in prihodnosti, vedno močnejši trend v panogi bivanja pa obljublja nadzor nad okoljem, ki se v prvi vrsti prilagaja uporabnikovim potrebam, skrbi za njegovo udobje, varnost ter je obenem še varčen.

Pametni dom naj bi nam torej olajšal življenje, nas osvobodil nepotrebnih vsakodnevnih opravil in naš ščitil pred vsiljivci. Povezanost naprav s pametnimi telefoni, tablicami ali osebnim računalnikom je na prvi pogled tisti luksuzni, že skoraj filmsko obarvan trenutek, ko na idilično jutro uporabnik iz domače postelje zgolj ploskne z rokami in življenje se prične. A vse ni zlato, kar se sveti! 

Upravljanje pametnih naprav je namreč na trenutke misija nemogoče. Ko celo jutro nameniš nastavljanju varnostnih kamer, ki so ponoči pač nehale delovati; ko po pomoti preko aplikacije nastaviš ogrevalni sistem na najvišjo možno temperaturo in se svoje napake zaveš šele, ko sredi poletja prideš domov v podnebje tropskega gozda; ko robotski sesalnik en dan odlično deluje, že naslednji dan pa se neuporabno vrti v krogih; ko se pametne rolete sredi noči dvignejo in ti sosedova svetilka posveti naravnost v oči, pametni dom kar hitro da občutek zapletenega. Kar pa ni najbolj pametno!

Na našem naslednjem Start:up Müsliju se bomo dotaknili prav tematike Pametnih domov. Imeli bomo priložnost prisluhniti trem strokovnjakom, ki imajo bogate izkušnje s področja pametnih domov.  Tekom pogovora bodo Damjana Pirnar, Satja Lumbar in Herbert Paar predstavili svoje videnje glede prihodnjega razvoja pametnih domov – kakšni so trendi, priložnosti pa tudi izzivi.
 
Če se Start:up Müslija udeležiš v živo, te bo pričakala Müsli vrečka presenečenja, prvih 5 pa bo prejelo tudi majico iz omejene Podim kolekcije!

 

Teme, o katerih bomo govorili:

  • Priložnosti na trgu pametnih naprav za razvijalce storitev in naprav ter za ponudnike različnih storitev.
  • Tehnološki trendi, ki že krojijo (ali pa še bodo) trg “pametnih naprav”.
  • Razlogi in izkušnje uporabnikov z uporabo “pametnih” naprav v domu.
  • Kaj bo za uporabnike kot razvijalce prinesel napovedan standard Matter, katerega so podprli Apple, Samsung, Google in Amazon.
  • Kaj prinaša evropska zakonodaja za pametne domove SRI.
 
Naši gostje so izkušeni strokovnjaki na področju pametnih domov. Dogodek bo odlična priložnost za izmenjavo mnenj, “vizitk” in tkanje novih poslovnih vezi.

Komu je dogodek namenjen?

 

Uporabniki “pametnih naprav”  

Če si obstoječ uporabnik “pametnih naprav” ali pa to še nameravaš postati, bo debata pravi zaklad koristnih nasvetov in izkušenj, hkrati pa tudi odlična priložnost za izmenjavo mnenj. 

Razvijalci in prodajalci “pametnih naprav”

Če razvijaš ali prodajaš storitve in/ali naprave v panogi bivanja, bo dogodek izvrstna priložnost za izmenjavo mnenj, pridobivanje povratnih informacij uporabnikov in novih idej.
 

Kdo je Damjana Pirnar?

Damjana je soustanoviteljica podjetja Go4Panda, ki ga je skupaj s Petrom Verščajem ustanovila leta 2016. V podjetju ponujajo napredne rešitve, ki omogočajo večjo varnost in zavarovanje osebnega imetja, udobnejše  bivanje in boljšo energetsko učinkovitosti. V podjetju Go4Panda je aktivna na področju prodaje, svetovanja in promocije. Ima bogate izkušnje s področja poslovnih procesov, prodaje, marketinške strategije in upravljanja z dokumenti.
 

Kdo je Satja Lumbar?

Satja je strokovnjak s področja avtomatizacije procesov, operativni direktor pri podjetju 1Home, kjer so razvili pametni vmesnik za KNX naprave, in profesor na Fakulteti Doba. Po končanem doktorskem študiju na temo avtomatskega vodenja letal na osnovi vizualnih informacij se je zaposlil v novo ustanovljenem podjetju Entia d.o.o., ki je razvilo in vgrajevalo lastne sisteme za avtomatizacijo stanovanjskih zgradb. V 10 letih delovanja je kot eden ključnih ljudi v podjetju sodeloval pri avtomatizaciji in digitalizaciji več kot 1.000 zgradb v 15 državah.
 

Kdo je Herbert Paar?

Herbert je startup mentor, podjetnik, IT strokovnjak, razvijalec programske opreme in ustanovitelj dveh startupov. Pohvali se lahko z več kot 24-letnimi izkušnjami na vodilnih položajih v mednarodnih korporacijah in internih inovacijskih oddelkih. Svoje izkušnje je nabiral v priznanih podjetjih, kot so Atos, AVL, Roche, Kapsch, ÖBB, T-Systems, Raiffeisen in Allianz. Do nedavnega je bil vodja razvoja pri podjetju M-Smart, kjer se ukvarjajo z vzpostavitvijo elegantnih rešitev za pametne domove, trenutno pa je kot senior programer zaposlen v švicarskem podjetju Adnovum. 

Program

 
18:00 – 19:30 Start:up Müsli: Varen, povezan, varčen. Kaj pa je zate pameten dom?

Splošni pogoji prijave 

Program je brezplačen, prijava obvezna. 
 
Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.
 

Lokacija

Online in v živo! V živo se vidimo v Pisarni KMŠ, Vetrinjska ulica 30, 2000 Maribor.

Vsi, ki nas boste spremljali online, boste na dan dogodka na svoj email prejeli Zoom povezavo. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naloži zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvari račun. Brez tega dostop do Zoom učilnice dogodka ne bo mogoč.
 
 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!