OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: E-mobilnost - priložnosti v naj rastoči panogi tega trenutka

14 junij 2022, ob 19:00 /Tovarna podjemov
 
E-mobilnost je močan globalni trend, ki v razvite družbe uvaja nov koncept urbane mobilnosti. Gre za zasnovo, ki temelji na zeleni energiji, zmanjševanju ogljičnega odtisa in emisij trdih delcev v prometu. E-mobilnost je široko področje, ki zajema številne tehnologije, kot so umetna inteligenca, avtonomna vožnja, električni pogonski sklopi, napanje in celotne vertikale rešitev. Med slednje spadajo tudi električna vozila različnih oblik, namenov, naprav in storitev, ki so tako ali drugače povezana z mobilnostjo.

Kako velik posel je mobilnost v resnici, priča podatek, da je bilo v letu 2021 v tehnološka podjetja s področja mobilnosti investiranih astronomskih 97,7 milijarde dolarjev. Vabimo te na podjetniški pogovor, v katerem bomo govorili o poslovnih priložnostih v tej hitro rastoči globalni panogi.
 

Teme, o katerih bomo govorili

  • Poslovne priložnosti v panogi mobilnosti in e-mobilnosti
  • Obstoječe in prihajajoče tehnologije, ki krojijo panogo
  • Obstoječi in novi poslovni modeli, ki se odpirajo v panogi
  • Izkušnje iz prve roke
  • Možnosti sodelovanja z organizacijami gostov dogodka.
Naši gostje so izkušeni poslovneži, ki imajo v panogi mobilnosti in e-mobilnosti bogate izkušnje. Dogodek bo odlična priložnost za izmenjavo mnenj, “vizitk” in tkanje novih poslovnih vezi.

Kdo je Ivan Selar?

Ivan Selar je lastnik in direktor enega vodilnih slovenskih sistemskih integratorjev, Comtron d.o.o. Podjetje pod njegovim okriljem deluje že več kot 30 let, je trikratni prejemnik CISCO partner leta na področju gospodarstva in priznanja DELLE MC. Podjetje je na trg postavilo tudi električno kolo, ki je rezultat hobija, kar je po Igorjevih besedah lahko največji uspeh. 

Kdo je Gregor Miklič?

Gregor je direktor razvoja v sektorju premoženjskih zavarovanj Zavarovalnice Sava. Ima bogate zavarovalniške izkušnje na vodilnih položajih, ki jih začel nabirati že leta 2008 pri zavarovalnici Triglav in jih kasneje nadgrajeval pri Adriatic Slovenija ter pri Generali Slovenija. Že ves čas se ukvarja z razvojem različih premoženjskih zavarovanj, kjer dela na številnih zanimivih projektih, išče nove produkte in poslovne modele. Še  posebej ga navdušujejo inovacije na odročju »insurtech«. Je izkušen inovacijski manager, ki zna povezati “zaprt” zavarovalniški svet z zunanjim ter na trg pripeljati inovativne nove storitve.

Kdo je Simon Korošec?

Simon je direktor in lastnik startup podjetja Altron. Skupaj z ekipo je razvil elektronsko-programsko opremo za nadzor in učinkovito sledenje delovnim strojem ter vozilom iz voznega parka. Simon je odgovoren tudi za razvoj programske opreme, podjetniško mentorstvo in investitorje v  startupu Altbit, kjer se ukvarjajo z razvojem sledilne naprave za električna kolesa.

Kdo je Klemen Furlan?

Klemen je izkušen podjetnik, ki ga poznamo kot ustanovitelja podjetja Sladko co, podjetja Finančni trgi in kot soustanovitelja startupa GoGiro, v okviru katerega je prejel sredstva SI-SK. GoGiro posluje v največjih evropskih mestih, kot so London, Pariz, Rim, Dunaj in Ljubljana. Zaupajo jim priznani hoteli, kot so Intercontinental, Best Western Premier Slon in Four Points by Sheraton v Ljubljani. Letos mu je uspelo tudi partnerstvo z legendarnim hotelom Sacher.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen startup podjetnikom, podjetniškim entuziastom in vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov. 

Program

19:00 – 20:30 Start:up Müsli: E-mobilnost - priložnosti v naj rastoči panogi tega trenutka

Splošni pogoji prijave 

Program je brezplačen, prijava obvezna. 
 
Dogodek se fotografira. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Fotografije in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.
 

Lokacija

Tovarna podjemov, Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6, Maribor, 1. nadstropje

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Start:up Maribor
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!