OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Kako zadržati in privlačiti top kadre?

17 februar 2022, ob 19:00 /Online
 
Dandanes so podjetja v nenehni bitki za konkurenčnost, za kar potrebujejo tisto stvar, ki jih bo ločila od tekmecev. Ta ključna stvar, ni več samo dobra marketinška strategija, odlična organizacija ali tehnološki značaj, temveč so talentirani zaposleni.  

Organizacije, ki so sposobne identificirati, razvijati talente in jih tudi zadržati v podjetju so veliko bolj uspešne in produktivne. Tudi zaposleni v teh podjetjih so bolj motivirani in pripadni, kar vpliva na višji ugled in konkurenčnost organizacije.

O tem, kako privlačiti in zadržati talentirane zaposlene v uspešnih ter tehnoloških podjetjih in kako jih prepoznati ter jih razvijati izveš na prihajajočem Start:up Musliju.

Pridi na dogodek in prisluhni izkušenim kadrovskimi strokovnjakinjam ter  spoznaj, kako iskati in zaposliti talentirane zaposlene, jih razvijati, motivirati ter v podjetju zadržati. Z nami bo Urška Stanovnik, ki je svojo kariero začela v korporaciji, ki je štela več kot 40 kadrovskih strokovnjakov, danes pa opravlja delo menedžerke za srečo v Optiwebu.

Pridružili se ji bosta tudi psihologinja in direktorica podjetja Kompetenca Tina Kastelic, ki nam bo zaupala več o svojih bogatih desetletnih izkušnjah na področju svetovanja in managementa človeških virov. Kot tretjo smo k mikrofonu povabili strokovnjakinjo za zaposlene in coachinjo za vodenje ter organizacijsko transformacijo Nino Piuzi, iz svetovalnega podjetja e2Grow.
 

O čem bomo govorili?

  • Kaj so ključne značilnosti talentiranih zaposlenih in kako jih prepoznati,
  • kako iskati in zaposliti top kadre,
  • na kakšen način privabiti talentirane posameznike,
  • kako razvijati zaposlene in njihov talent
  • kako uspešno sestaviti programe razvoja,
  • kako motivirati zaposlene
  • kako poteka načrtovanje nasledstva in zakaj je pomembno ter 
  • kako zadržati talentirane kadre.

Kdo je Urška Stanovnik?

Urška je Chief Happiness Officer ali menedžerka za delovno srečo pri digitalni agenciji Optiweb. Že od nekdaj oboževala delo z ljudmi, kar jo je iz srednje vzgojiteljske šole pripeljalo na študij psihologije. Tam je hitro ugotovila, da se najbolje znajde na področju pozitivne psihologije.
 
Svojo kariero je pričela v korporaciji, ki je imela več kot 40 strokovnjakov v kadrovskem oddelku, kar ji je omogočilo odličen pregled nad vsemi ključnimi vidiki kadrovanja. 
 
Agenciji Optiweb se je pridužila leta 2017, ko je bilo v njej le 20 zaposlenih, danes jih šteje že več kot 70. Podjetje je bilo zmagovalec v kategoriji Motivacija s strani Amchama, zmagovalec Zlate prakse 2017, bilo uvrščeno med tri finaliste za naj zaposlovalca v letu 2017 in zmagovalec najboljše prakse podjetja leta 2018.
 

Kdo je Tina Kastelic?

Je psihologinja, svetovalka na področju managementa človeških virov, coachinja, direktorica podjetja Kompetenca d.o.o. in podjetnica. Ljubezen do dela z in med ljudmi jo je pripeljala do študija psihologije, na katerem se je usmerila v psihologijo dela in organizacije.
 
Tina se lahko pohvali z več kot desetletnimi izkušnjami s področja svetovanja in razvoja kadrov, danes pa je tudi specializantka organizacijske transakcijske analize. V zadnjih letih se je specializirala za kompleksne kadrovske rešitve (kompetenčni modeli, sistemi nasledstev, mentorski sistemi, definiranje odgovornosti in vlog, ipd.). Je tudi coach, ki ima poleg zgoraj navedenih opravljene še izobraževanje z Nevrolingvističnega programiranja, medicinske hipnoze in psiho-drame. 
 
Pravi, da jo mladostna zagnanost, odprtost za spremembe, različna znanja in izkušnje navdihujejo pri delu z ljudmi in organizacijami.

Kdo je Nina Piuzi?

Nina Piuzi je strokovnjakinja na področju managementa človeških virov in podjetnica. Svoje kariero je začela v ABC Acceleratorju, kjer se je srečala s startup podjetji. Kot strokovnjakinja za človeške vire  je izkušnje nabirala v uspešnih podjetjih kot sta Outfit7 in ORYX Gaming. 
 
Od leta 2018 je del ekipe svetovalnega podjetja e2Grow, kjer opravlja funkcijo strokovnjakinje za zaposlene in coachinja za vodenje ter organizacijsko transformacijo.

Komu je dogodek namenjen?

Dogodek je namenjen startup podjetnikom, podjetniškim entuziastom in vsem, ki se želite učiti iz zgodb drugih podjetnikov. 
 

Program 

19:00 – 20:30 Start:up Müsli: Kako zadržati in privlačiti top kadre?
 

Splošni pogoji prijave 

Program je brezplačen, prijava obvezna. 
 
Dogodek se snema. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Posnetki in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Online. Na dan dogodka boste na svoj email prejeli Zoom povezavo. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naloži zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvari račun. Brez tega dostop do Zoom učilnice dogodka ne bo mogoč.

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Anemari Pediček
Tovarna podjemov, Podjetniški inkubator UM
T:
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!