OPIS DOGODKA


Pravo & startupi: od ustanovitve, pa do exit-a

11 januar 2022, ob 13:00 /Online
 
Pred tabo je delavnica na kateri izveš vse o pravu za statup podjetja, od izbire pravno-organizacijske oblike na začetku, pa vse do exita.
 


Na začetku podjetniške poti se velikokrat zgodi, da podjetnik "hodi" po sivem območju zakona. Pri večini je to posledica tega, da ima malo ustanoviteljev dovolj znanja o pravu. Prepogosto se dogaja, da verjamejo nasvetom, ki niso preverjeni in ti jim lahko kasneje povzročijo velike težave.

Mi si želimo, da ste "pravno korektni" že v samem štartu, zato organiziramo delavnico, ki ti bo pomagala odgovoriti na številna pravna vprašanja, s katerimi se dnevno srečuješ. Že vizualiziraš exit? Ni problem, saj bomo na delavnici spregovorili tudi o tem.

Kaj te bomo naučili?

Začetki:
  • s.p. ali d.o.o.
  • inkorporacija v Sloveniji ali v tujini
  • razmerja med družbeniki (družbena pogodba, opcije)
Poslovanje:
  • pogodbe z zunanjimi izvajalci
  • poslovna skrivnost
  • pravice intelektualne lastnine
Financiranje:
  • vrste financiranj (razlike med oblikami financiranj z vidika pravnih obveznosti)
  • vstop novega družbenika in prodaja poslovnega deleža
Pravne napake iz podjetniške prakse:
  • nekaj primerov napak podjetnikov (v povezavi z zgornjimi temami)

Komu je delavnica namenjena?

Delavnica je namenjena vsem podjetnikom in potencialnim podjetnikom, ki bi radi pobliže spoznali pravni vidik poslovanja, razumeli pravne pojme in se izognili tipičnim pravnim napakam, ki jih storijo mnogi podjetniki.

Rezerviraj si 10-minutni sestanek s Petrom

Na delavnici bomo omogočili tudi kratke 1:1 sestanke s Petrom, kjer boste podjetniki lahko povprašali za nasvet glede vašega pravnega izziva. Zavedamo se, da imate podjetniki tudi specifična vprašanja, o katerih bi raje spregovorili na 4 oči. Zdaj imate to priložnost. Če želite sestanek s Petrom, to enostavno označite v prijavnici in mi bomo poskrbeli, da se bo sestanek zgodil.  

Program

13:00 - 16.00 Pravo & startupi: od ustanovitve, pa do exit-a

   

Kdo je Peter Merc?

Peter Merc je pravnik, ki je pred šestimi leti zapustil bančni sektor in šel na samostojno pot. V okviru svoje družbe Lemur Legal se ukvarja s pravnim svetovanjem startupom in tehnološkim podjetjem. Nedavno se je skupaj s svojimi prijatelji podal v svet tveganega kapitala. Nastal je Suricate Ventures – mikro sklad, ki bo zagotavljal vire financiranja startupom v zagonski fazi. Tekom svojega dela je nabral veliko praktičnih izkušenj, ki jih z veseljem deli z drugimi podjetniki.

Splošni pogoji prijave

Delavnica je brezplačena, prijava obvezna. Pri prijavi je potrebno izpolniti vsa polja, v nasprotnem primeru prijave ne bomo upoštevali. V kolikor se delavnice ne moreš udeležiti, se je potrebno odjaviti najmanj 24 ur pred dogodkom, da omogočiš prijavo drugemu zainteresiranemu. V kolikor se ne odjaviš, ti bomo zaračunali stroške v višini 20 EUR.

Dogodek se snema. Izvedba dogodka se financira iz razpisa SIO-TP-2020-2022, zato je dogodek za vas brezplačen. Posnetki in vaši osebni podatki, ki ste jih oddali ob prijavi, bodo za namene poročanja posredovani financerju razpisa, to sta SPIRIT Slovenija in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Posnetki se uporabljajo tudi za objave na socialnih omrežjih in spletnih straneh organizatorja. S prijavo na dogodek se strinjate z zgornjimi pogoji.

Lokacija

Dogodek bo izveden v online obliki, preko Zooma. Povezavo do njega prejmeš na dan dogodka na svoj e-mail naslov. POMEMBNO! Pred udeležbo dogodka si obvezno naloži zadnjo verzijo Zooma in na njem ustvari račun. Brez tega ne boš mogel/la dostopati do Zoom učilnice dogodka.


Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!