OPIS DOGODKA


Delavnica: Nova znanja Growth Hackinga za startup podjetja

6 junij 2017, ob 15:45 /Tovarna podjemov, podjetniški inkubator UM
 
Veliko startupov se srečuje z marketinškimi izzivi, ker nimajo sredstev za marketing in nimajo osnovnega marketinškega znanja. V zadnjem obdobju je zaznati trend, t.i. »growth hacking«, ki se osredotoča na en sam cilj, to je rast, ki mu prilagaja metode, taktike in dobre prakse za pridobivanje novih kupcev.

K temu pojavu so pripomogle spremembe lastnosti tradicionalnih izdelkov in obstoj internet izdelkov ter na novo zasnovani distribucijski kanali. Tako lahko »growth hackerji« s svojim znanjem izdelkov in distribucije, najdejo iznajdljive poti za rast, ki temeljijo na tehnologiji in včasih premikajo meje tistega, kar je pričakovano ali svetovano. Growth hackerji so najbolj uspešni v tem »sovražnem« okolju, kjer tradicionalni marketingarji ne uspejo, zanašajo se na inovacije, skalabilnost, povezovanje z uporabniki, ker gradijo na pridobivanju kupcev, monetizaciji in viralnosti.

Da vas oborožimo s potrebnim znanjem, s katerim boste lahko samostojno začeli postavljati taktike in strategije rasti za svoj startup, ne zamudite praktične delavnice, kjer bosta svoje znanje z vami delila izkušena "growth hackerja", Maja Voje in Matic Užmah. V kratkem teoretičnem uvodu, kjer bomo postavili temelje za nadalnje delo boste zvedeli:
  • kaj je »growth hacking« in kako vam lahko pomaga bomo osvetlili na praktičnem primeru startupa, ki ja zrasel z metodami growth hackinga (B2B in B2C primer),
  • pokazali bomo kako vzpostaviti proces eksperimentiranja in
  • se učili na zgodbi o rasti startupov v tujini.
V praktičnem delu bomo:
  • pogledali kako prevzemati dobre prakse od konkurence,
  • naredili seznam eksperimentov za vaše podjetje in postavili zaporedje v katerem se ga lotiti za maksimalno hitrost in rezultate ter
  • se naučili delati t.i. "engineered marketing" za rast vašega podjetja ali ideje.
Priporočamo, da s seboj prinesete svoj prenosni računalnik. V kolikor ga nimate, nam to predhodno sporočite, da vam ga skušamo zagotoviti.

Po dogodku vam bomo tudi predstavili priložnosti, ki se vam ponujajo v okviru projekta Digitrans (digitalna transformacija v podonavski regiji), ki se ukvarja z digitalno transformacijo v podjetjih. Digitalna revolucija ne vpliva samo na proizvodne dejavnosti, ampak tudi na druge sektorje, kot so na primer storitve in obrti. Cilj tega projekta je spodbuditi mala in srednja podjetja, da opredelijo in aplicirajo svoj lastni digitalni poslovni model.

Kdo je Maja Voje?

Maja Voje spada med 0,1% ljudi na Twitterju, ki govorijo o »growth hackingu« in je certificirana »growth hackerka« po Growth Tribe v Amsterdamu. V zadnjih 5 letih je nastopala za več kot 50 različnih podjetij, od Googla, Rocket Interneta in za mnoge startupe po vsem svetu. Sodelovala je pri zagonu aplikacij, Kickstarter kampanji in razvila več procesov skozi Facebook oglase, LinkedIn in e-mail marketing. Trenutno dela za veliko tujih klientov kot strateg za rast. V Sloveniji je ustanovila skupnost "Growth hacking Slovenia". Je v stalnem lovu za najnovejšimi in najboljšimi trendi in eksperimentalnimi idejami, kamor jo žene velika strast poklica »growth marketingarja«. Zase pravi, da mora poskusiti prav vse trende in ideje.

Kdo je Matic Užmah?

Matic Užmah je so-ustanovitelj podjetja Support Hero, ki trži orodje, ki znotraj aplikacij omogoča samopomoč z napredno bazo znanja za SAAS aplikacije. Support Hero deluje z velikimi igralci na tem področju kot so KissMetrics, AgoraPulse, Zemanta in Drift. Odgovoren je za vizijo, strategijo in rast podjetja, ter najpomembneje, da so uporabniki srečni, ko uporabljajo SupportHero. Skrbi tudi za oblikovanje kulture podjetja in inoviranja priložnosti rasti. V preteklotsi je pomagal pri rasti Codeable, številka 1 WordPress outsourcing plaftorme, ki je v manj kotenem letu zrasla iz 200.000$ prihodkov na mesec na 500.000$ prihodkov na mesec.

Program

15:45 - 16:00   Registracija udeležencev in mreženje

16:00 - 17:45   Predavanje in delavnica - Maja Voje

17:45 - 18:30   Predavanje in delavnica - Matic Užmah

18:30 - 18:45   Odgovori na vprašanja udeležencev in mreženje

Prijava


Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!