OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: Sodelovanje velikih s startupi

18 april 2017, ob 19:05 /KID KIBLA
 
Svet startupov in svet “velikih plajerjev” se je še do nedavnega zdel nezdružjiv, vendar pa je v zadnjem času zaznati trend, ko si velika uveljavljena podjetja želijo sodelovati s startupi. S tem želijo povečati svojo inovacijsko aktivnost in ohraniti vodilno pozicijo na trgu. Običajno startupi s tovrstnim sodelovanjem pridejo do prodajnih kanalov in mednarodnih trgov, do skupnega PR-ja in ”co-brandinga”. Oboji si s tovrstnim sodelovanjem obetajo koristi.
 
Vas zanima kakšne so lahko te koristi, kako sodelovanje malih in velikih poteka, kako vzpostaviti prvi stik in kdo vam lahko pri tem pomaga?
 
Na tokratnem Startup Musliju bomo gostili Jerneja Močnika iz Nove KBM, ki bo predstavil argumente “velikih” za sodelovanje s startupi in Luko Topolovca iz Drugega vida, kot predstavnika startupa, ki uspešno sodeluje z Novo KBM. 
 
Si želite sodelovanja z “velikimi” tudi vi? Potem ne smete zamuditi torkovega srečanja, ker bomo veseli vaših vprašanji in konstruktivnih predlogov.
 
Po dogodku vam bomo tudi predstavili priložnosti, ki se vam ponujajo v okviru projekta Digitrans (digitalna transformacija v podonavski regiji), ki se ukvarja z digitalno transformacijo v podjetjih. Digitalna revolucija ne vpliva samo na proizvodne dejavnosti, ampak tudi na druge sektorje, kot so na primer storitve in obrti. Cilj tega projekta je spodbuditi mala in srednja podjetja, da opredelijo in aplicirajo svoj lastni digitalni poslovni model.

Po uradnem delu sledi neformalno druženje ob vaši najljubši pijači. 

Kdo je Jernej Močnik?

Jernej Močnik je diplomirani ekonomist, ki se je pred zaposlitvijo v Novi KBM, kjer je direktor Poslovanja z gospodarskimi družbami, več let kalil in pridobival izkušnje v mednarodni skupini Raiffeisen. Trudi se, da mu od dolgih in dinamičnih delovnikov, ki jih zaznamujejo ambiciozni poslovni cilji, ostane tudi čas za družino in kak pobeg v naravo, bodisi v domačem Šmarju pri Jelšah ali kje drugje, kjer lahko napolni baterije. Med športi, ki so mu blizu, ima že vrsto leto posebno mesto košarka, ki ji je zvest rekreativno in v okviru Košarkarske zveze Slovenije. Kot košarkar verjame v timsko delo in priložnosti za sodelovanje vidi tudi v partnerstvu med Novo KBM in start-up okoljem. 

Kdo je Luka Topolovec?

Soustanovitelj podjetja Drugi vid. Ljubitelj filmov in knjig. Pasjeljubec. Po srcu in znanju hacker, zato odlično managira delitev dela med ekipo, ne samo kaj naj kdo dela, ampak predvsem kako naj to naredi, da je delo kvalitetno, hitro in cenovno ugodno opravljeno. Empatičen in socialno inteligenten, zato so ga soustanovitelji prepoznali kot pravo osebo za komunikacijo s strankami. Prepoznal je, da startupi kot je Drugi vid, lahko sodelujejo in pripomorejo k razvoju velikih podjetij, ter je sotvorec dogovora in sodelovanja z Novo KBM.  

Program

19:05 | Sodelovanje velikih in startupov
21:05 | Neformalno startup druženje

Prijava

  
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!