OPIS DOGODKA


Start:up Müsli: V katero smer se bo razvijala tehnologija v 2017

13 december 2016, ob 19:05 /KID KIBLA
 
Na katerih področjih bo v letu 2017 tehnologija doživela razcvet in koga čaka negotova prihodnost. Kako so se tehnologije razvijale v 2016 in kakšni so obeti za 2017?

V letu 2016 smo uporabniki socialnih omrežij postali poročevalci iz terena, razcveteli sta se virtualna in obogatena resničnost, vsi razmišljajo o hitrejšem ter brezžičnim polnjenju telefonskih baterij, vedno bolj smo navdušeni nad pametnimi urami, nad nami plujejo droni, ki merijo in snemajo težko dostopne terene ter celo dostavljajo pice.  Med nami vozijo celo avtomobili, ki v bistvu vozijo sami. Google razvija pospeševanje spletnih strani, prilagojenih za pametne telefone, mobilno plačevanje pa vsak dan preseneča z novimi uporabnostmi, roboti se učijo drug od drugega in še kaj.

Kje slovenska podjetja/startupi sledijo razvoju, in so konkurenčni, ter kakšni so obeti in priložnosti v letu 2017, bomo govorili z »tehnološkim navdušencem« in uspešnim startuperjem, Sašom Zagoranskim iz Semantike. Z njim se bo pogovarjal Urban Lapajne, Tovarna podjemov.

Kdo je Sašo Zagoranski?

Sašo je direktor podjetja Semantika, ki se ukvarja z razvojem in implementacijo informacijskih rešitev. Njihove rešitve obsegajo namizne, spletne, mobilne in tablične aplikacije za različne naprave in platforme.  Njihov glavni produkt je muzejski dokumentacijski sistem Galis, ki ga uporablja večina slovenskih muzejev in galerij. Nadgrajujejo ga muzejski spletni portali in mobilne aplikacije. Rešitve na področju kulturne dediščine dopolnjujejo različni projekti za domače in tuje naročnike. Večina njihovega dela temelji na Microsoftovih tehnologijah, v zadnjih letih pa se posvečajo predvsem naravnim uporabniškim vmesnikom in napravam na dotik. Podjetje je Microsoft Gold Certified Partner in Spectrum Partner. Med njihove naročnike poleg kulturnih ustanov iz Slovenije in tujine sodijo tudi priznana podjetja, kot so Microsoft, Gorenje, Banka Koper, Akrapovič in Gen energija.

 

 
Prijava na dogodek
Prijava
Dodaj v koledar: Google Calendar   |    iCal   |    vCal
 
Kontakt
 
Nataša Rus
T: 02 2294 270
E: > pošlji email
Lokacija
http://www.mapsembed.com/sportscheck-gutschein/
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!