Start:up delavnice

Praviloma vsak torek bomo organizirali strokovne delavnice Start:up Maribor na Tovarni podjemov, kjer lahko poglobite specifična znanja s področja poslovnih, tehničnih ali razvojnih vidikov, ki so pomembna za uspešen zagon in rast vašega startup podjetja.
 
Start:up delavnice omogočajo pridobitev ključnih podjetniških znanj in povezav za uspešen razvoj podjetja. Program zajema celoten spekter najsodobnejših znanj s področja gradnje start-up podjetij po t.i. »The Lean Start-up« in »Business Model Generation« metodologijah. Vabljeni strokovnjaki za podjetništvo bodo najprej predstavili strokoven okvir specializirane tematike vsebine predavanja, ki mu bo sledilo praktično delo na primerih udeleženih startuperjev.
 
Po delavnicah se dogajanje prestavi v KIBLO, kjer potekajo tradicionalna srečanja mariborske startup skupnosti - Start:up Müsliji. Tukaj lahko srečate druge startuperje in deležnike startup ekosistema in si izmenjate znanja in izkušnje ter navežete nove stike.
 
Program Start:up delavnic je objavljen na povezavi Dogodki.

 Osebna svetovanja

Dogovorite se za brezplačno uvodno svetovanje, kjer vam bodo prisluhnili izkušeni podjetniški svetovalci in ocenili vašo podjetniško idejo, vašo ekipo ter skupaj z vami izdelali načrt osnovnega paketa svetovanj.
 
V procesu priprave na formalno prijavo na Start:up TURO boste lahko namreč deležni vsaj 5 ur brezplačnega svetovanja izkušenih mentorjev, in sicer  iz različnih področij pomembnih za razvoj startupa.
 
Mentorji ti lahko pomagajo s svetovanjem pri:
  • razvoju in validaciji poslovnega modela,
  • razvoju produkta,
  • izgradnji in vodenju ekipe,
  • dizajnu in uporabniški izkušnji,
  • marketingu in prodaji,
  • strategiji rasti oziroma growth hacking-u,
  • dostopu do kapitala,
  • pravno, finančno, davčnih vidikih poslovanja,  
  • zaščiti intelektualne lastnine in
  • organizaciji procesov.

Storite prvi korak!

Pišite nam na svetovanje@startupmaribor.si, da se dogovorimo za termin uvodnega brezplačnega podjetniškega svetovanja, ki ga izvajata izkušena podjetniška svetovalca:
 
 

Aleš Zorc

Tovarna podjemov
 
Startup pravnik, vešč reševanja pravnih izzivov startupov doma in po svetu. Po končanem študiju se je specializiral na področju prava intelektualne lastnine in prevzel ključno vlogo pri upravljanju intelektualne lastnine Univerze v Mariboru, kjer je nazadnje vodil Službo za prenos znanja in tehnologij. Po skoraj osmih letih delovanja na Univerzi v Mariboru in treh letih »freelancanja« kot startup pravnik se je zaradi vedno večjega navdušenja nad startup podjetništvom pridružil ekipi Tovarne podjemov, kjer svetuje startup podjetjem in koordinira podjetniške projekte. 
Jure Verhovnik
Tovarna podjemov
 
Vodja univerzitetnega inkubatorja Tovarne podjemov. S svojimi bogatimi poslovnimi izkušnjami pomaga novoustanovljenim podjetjem. Pozna odgovore na večino vprašanj s katerimi se soočate kot startup. Odličen poznavalec podpornega okolja in evropskih razpisov.
 

Kaj če na seznamu mentorjev ni željenega mentorja?

Če poznate kakšnega kakovostnega mentorja, ki ga ni na seznamu mentorjev, ga nam lahko predlagate in ga bomo poskušali angažirati za pomoč vašemu start-up podjetju. S predlogom nam pišite na info@startupmaribor.si

Kaj če niste iz Maribora?

Če si želite svoje startup dejavnosti pričeti izvajati v okviru mariborske startup skupnosti, vam bodo svetovalci pomagali z informacijami o lokalni start-up sceni ter pri vzpostavljanju povezav v lokalnem start-up ekosistemu ter ponudili drugo pomoč pri logističnih izzivih za uspešno integracijo v mariborsko okolje.
 

Koledar

Vsi dogodki
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!