PODJETJE


BookinIT

 
Leto ustanovitve: 2017
Spletna stran: bookinit.eu

Problem

Turistične agencije želijo svojim strankam ponuditi čim več svojih atraktivnih turističnih ponudb in ponudb različnih tour operaterjev. Vpogledi v ločene sisteme in kataloge ponudnikov ter primerjava njihovih ponudb s ciljem iskanja najustreznejše ponudbe za stranko pa so zelo zamudni in povzročajo nemalo preglavic zaposlenim v turističnih agencijah. Ob tem pa je proces iskanja sanjskih destinacij in potrjevanja rezervacij v fizičnih turističnih agencijah velikokrat daljši kot je na spletu.

Rešitev

Startupu BookinIT razvija sodobno spletno turistično poslovalnico, ki združuje več različnih baz podatkov na enem mestu, omogoča iskanje ponudb preko pametnega iskalnika in izvedbo celotnega procesa spletne rezervacije ter nakupa. 

Najem rešitve BookinIT turistični agenciji omogoča tudi nižje stroške vzdrževanja, enostavnejše urejanje rezervacij, pregled prevoznikov in ponudnikov na enem mestu, avtomatsko ažuriranje cen, kapacitet in drugih podatkov ter celovito analizo vedenja uporabnikov vključno z napovedovanjem trendov. Na ta način si lahko turistična agencija z najemom spletne poslovalnice bistveno poenostavi svoje poslovanje ter zagotovi odlično storitev svojim strankam, ki jih lahko preko spleta doseže bistveno več, saj jim omogoča iskanje in rezervacijo počitnic kar iz udobja lastnega doma.

Dosežki

Sistem BookinIT že od leta 2017 uspešno uporablja turistična agencija Palma, ki je ena največjih turističnih agencij v Sloveniji. Produkt trenutno prehaja na globalno tržišče, kjer podjetje pospešeno išče nove priložnosti sodelovanja.

Ekipa

Ekipo vodi Uroš Orešič, ki je 2015 ustanovil startup U-centrix, znotraj katerega v sodelovanju z velikimi podjetji razvija digitalne produkte. Uspešno so sodelovali že z več slovenskimi podjetji, med drugimi z Zavarovalnico Sava, Energetiko Maribor in Turistično agencijo Palma. Svojo inženirsko žilico je krepil tudi kot vodja digitalnega razvoja v Kolektorju. 

Vizitka

BookinIT d.o.o.
Žolgarjeva ulica 9
2000 Maribor

Kontaktna oseba: Uroš Orešič
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!