PODJETJE


Interceptor

 
Leto ustanovitve: 2018
Spletna stran: interceptorspearguns.com

Problem

Podvodni ribolov v zadnjih letih pridobiva na priljubljenosti. Tako strastni rekreativni kot tudi tekmovalni in profesionalni podvodni lovci želijo ob potapljanju doživeti vrhunsko izkušnjo, zato ob sebi potrebujejo še vrhunsko opremo. Harpuna je ena izmed njih. A na trgu vlada veliko pomanjkanje podvodnih pušk, ki bi zagotavljale odlično kombinacijo ustrezne plovnosti, hitrosti, moči, natančnosti in zanesljivosti, ki bi lovcem prinašale večji ulov in s tem neposredno boljšo uvrstitve oz. osebni dohodek.

Rešitev

Podjetje Interceptor je razvilo harpuno nove generacije, ki predstavlja pravo inovacijo v svetu pušk za podvodni ribolov zaradi aplikacije in procesiranja surovin ter postopka izdelave. Cela harpuna je kompletni monoblock. Z načinom lepljenja lamel pod visokim pritiskom se proizvede leseni kompozit, ki ima po čvrstosti in vzdržljivosti neprimerljivo boljše lastnosti kot trenutno dostopne lesene harpune. Harpuna ponuja večjo natančnost, optimiziran prenos sil na puščico zagotavlja daljši domet, izboljšani sta uporabnost in zanesljivost, globinska impregnacija pa zagotavlja večjo vzdržljivost materialov.

Izdelek je iz vrhunskih materialov in zaradi kompleksnega procesa zaseda mesto v visokem cenovnem razredu. Podjetje trenutno razvija še dva nova produkta, in sicer model za lov na velike ribe in novo karbonsko različico puške.

Ekipa

Ekipo družbe Interceptor d.o.o. sestavljajo štirje člani: Martin Pereza, Andrej Sergo, Taras Kos in Gorazd Peršuh. Formalno ekipa v tej sestavi deluje skupaj od ustanovitve družbe v 2018, neformalno sodelovanje poteka od 2015, ko je idejni in aktualni vodja ter pobudnik nastanka ekipe, Martin Pereza razvil samo idejo, izdelal koncept ter tudi prvi prototip podvodne puške. V podjetju je odgovoren za področje razvoja in delno dizajna novih prototipov harpun, odnose s partnerji in vodenje tima, drugače pa je Martin izkušen lovec s tehnično podkovanostjo, preverjeno v konkurenčnih serijskih proizvodih. Za njim je tudi že 7 let dela v bančnem sektorju. 

Vizitka

Interceptor d.o.o.
Titova cesta 19
9252 Radenci

Kontaktna oseba in email: Gorazd Peršuh
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!