PODJETJE


GoApp Studio

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran: photo-bank.shop

Problem

Veliko ljudi še vedno ne zaupa v hrambo podatkov v oblačnih rešitvah. Zato pogosto ustvarjajo varnostne kopije svojih datotek/podatkov, pri čemer pa se pojavlja nevarnost izgube datotek in podatkov.

Rešitev

PhotoBank je hibridna naprava za varnostno kopiranje multimedijskih datotek (slike, audio, video ipd.) ter ostalih poljubnih datotek (dokumenti, kontakti itd.). S pomočjo pripadajoče aplikacije PhotoBank naprava ustvari varnostno kopijo naprave, na katero je priključena. Gre za lastno razvito programsko in strojno opremo, ki zaradi 4 različnih priključkov omogoča povezavo z več kot 90% iOS in Android mobilnimi napravi in računalniki. Podatke dodatno zaščiti oz. zakodira s pomočjo AES enkripcije. Deluje lahko tudi kot vmesni člen med polnilnim adapterjem in kablom ter uporabniku ustvari varnostno kopijo vsakokrat, ko mobilno napravo priključi na napajanje.

Ekipa

Ekipo sestavljajo štirje člani: Luka Gril, Matic Gril, Matjaž Železnik in Nik Novak, od tega trije razvijalci programske opreme ter ekonomist z izkušnjami s področja podjetništva in spletnega oglaševanja. V dvojicah so že sodelovali na številnih projektih, in sicer pri razvoju mobilne aplikacije za transformacijo govora v besedilo, razvijanju iOS/Android mobilnih iger v sodelovanju z globalno uspešnim podjetjem Voodoo, samostojni izdelavi in oglaševanju Android mobilne aplikacije (Shopsly), izdelavi številnih spletnih portalov (navedeni na www.digitlab.si)... 

Pobudnik in projektni vodja je Luka Gril, podiplomski študent računalništva in informacijskih tehnologij, z znanjem s področja razvoja mobilnih aplikacij in iger (Unity3D) ter strežniških sistemov Firebase in NodeJS.

Vizitka

GoApp Studio d.o.o.
Turnerjeva ulica 17
2000 Maribor
Slovenija

Kontaktna oseba in email: Luka Gril
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!