PODJETJE


GoApp Studio

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran: goapp-studio.com

Problem

Samo v Združenih državah Amerike je vsako leto uradno pogrešanih okoli 450.000 otrok, v Evropski uniji pa ta številka dosega okoli 250.000 otrok. Zato ni presenečenje, da je največji strah staršev varnost njihovih najmlajših. Nevarnosti pretijo tako v večjih mestih, na potovanjih, kot tudi na obiskih večjih dogodkov. Na trgu že obstajajo rešitve za sledenje, a te niso povezljive z drugimi napravami.

Rešitev

Podjetje GoApp Studio razvija realnočasovni sledilni sistem Family Connect, ki bo vseboval lastno razvito mobilno programsko opremo (Android/iOS) in dodatne tehnološke izdelke (pametne ure in sledilne naprave). Sistem bo staršem omogočal nadzor svojih mladoletnih otrok v obliki beleženja trenutne lokacije in zgodovine lokacij, nastavljanja varnih in nevarnih območij ter prejemanja obvestil, ko se kateri izmed članov pojavi v njih. Omogoča pa tudi alarm in klic v sili, vpogled v stanje baterije in podobno.

S pomočjo tehnoloških dodatkov bodo lahko v sistem vključeni tudi mlajši otroci, ki še nimajo svoje mobilne naprave. Dodane bodo tudi določene socialne funkcionalnosti, ki bodo omogočale večjo povezanost in vključenost celotne družine. 

Ekipa

Ekipo sestavljajo štirje člani Luka Gril, Matic Gril, Matjaž Železnik in Nik Novak, od tega trije razvijalci programske opreme ter ekonomist z izkušnjami s področja podjetništva in spletnega oglaševanja. V dvojicah so že sodelovali na številnih projektih, in sicer pri razvoju mobilne aplikacije za transformacijo govora v besedilo, razvijanju iOS/Android mobilnih iger v sodelovanju z globalno uspešnim podjetjem Voodoo, samostojni izdelavi in oglaševanju Android mobilne aplikacije (Shopsly), izdelavi številnih spletnih portalov (navedeni na www.digitlab.si)... 

Pobudnik in projektni vodja je Luka Gril, podiplomski študent računalništva in informacijskih tehnologij, z znanjem s področja razvoja mobilnih aplikacij in iger (Unity3D) ter strežniških sistemov Firebase in NodeJS.  

Vizitka

GOAPP STUDIO d.o.o.
Turnerjeva ulica 17
2000 Maribor

Kontaktna oseba in email: Luka Gril
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!