PODJETJE


Protofutura

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: windero.eu/

Problem

Posebnost vseh avtomatskih ur je, da za svoje delovanje ne potrebujejo baterije, temveč potrebno energijo dobijo iz gibanja uporabnika. Gibanje navija vzmet, da pa je ta dovolj navita in ura prikazuje točen čas, se mora utež, ki navija vzmet, obrniti dovoljkrat dnevno. Problem lastnikov avtomatskih ur je, da zaradi svojega načina dela svoji uri ne zagotovijo dovoljnega števila dnevnih obratov, zato se jim ura ustavlja, ne vedo pa tudi ali je njihova ura točna in ali deluje brezhibno.

Rešitev

Podjetje Protofutura razvija pametni navijalec avtomatskih ur. Z optimalnim navitjem omogoča lastnikom avtomatskih ur nemoteno delovanje njihove ure in daljšo življenjsko dobo. Navijalec uro zazna, analizira in nato izvede nadaljnje funkcije. Uporabniku ure omogoča, da svojo uro dovije z manjkajočim številom obratov in jo tako ohrani v teku, poda pa mu tudi informacijo o točnosti in mehanskem stanju mehanizma. Zaradi posebnega mehanizma ne prihaja do prenavitja ur, do katerega lahko prihaja pri klasičnih navijalcih.

Ekipa

Jedrno ekipo vodi Žiga Frbežar. Kot ljubitelj mehanskih ur je Žiga podjetju odgovoren za design in mehaniko, saj ima 9 let izkušenj iz CAD dizajniranja in konstruiranja naprav ter poznavanje proizvodnih procesov. V preteklosti je opravljal funkcijo direktorja družbe Sprint d.o.o., ki se je ukvarjala z najemanjem tovornjakov in opravljanja prevozov ter imela 15 zaposlenih.

Vizitka

Protofutura, Žiga Frbezar s.p.
Nadlesk 1a
1386 Stari trg pri Ložu
Slovenija

Kontaktna oseba in email: Žiga Frbežar
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!