PODJETJE


Gridtech

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: elder-on.si

Problem

V nočnem času je v domovih za starejše prisotnega manj osebja. Obhodi vseh stanovalcev morajo biti zakonsko izvedeni na dve uri. Padci, odtavanja in podobni primeri so veliko bolj nevarni kot podnevi, saj je čas do ukrepanja veliko daljši. Z minimalnim zakonskim določilom dveh negovalk na do 250 stanovalcev je zagotoviti dvourne obhode praktično nemogoče. Zaradi tega veliko direktorjev zaposli dodatno osebo, da lahko zadosti zakonsko predpisanim normativom in dosega varnost stanovalcev, a to poveča njihove stroške.

Rešitev

Ta izziv rešuje podjetje Gridtech s svojim sistemom ElderOn. Ta obsega posteljni senzor z WIFI povezavo, ki se namesti pod vzmetnico stanovalca, učljive in prilagodljive algoritme v oblaku ter sistem obveščanja osebja v primeru zaznave potencialno nevarne situacije preko obstoječega SOS sistema. Sistem omogoča direktorjem domov za starejše optimizirati nočne obhode in izvesti vse zakonsko predpisane normative brez dodatnih stroškov za kadre.

Njihova največja prednost v primerjavi s konkurenco so adaptivni filtri, ki se naučijo navad posameznika in omogočajo nastavitev prilagojenih alarmov za vsakega stanovalca posebej.

Ekipa

?Člani jedrne ekipe so Jernej Ženko, Patrik Kokol in Urška Gačnik. Vodja ekipe in pobudnik je Jernej, ki se že od prve zaposlitve na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru ukvarja z biometriko. S Patrikom poslovno sodelujeta že od leta 2017, ko sta bila sodelavca v podjetju LogicData. Urška se je ekipi pridružila leta 2019 ob ustanovitvi podjetja.

Dosežki

Podjetje je v 2019 uspešno izvedlo Kickstarter kampanjo in še pred iztekom doseglo zastavljeni cilj. Poleg tega so postali drugi najbolj popularen Kickstarter projekt v svoji kategoriji.

Vizitka

Gridtech d.o.o.
Knafelčeva 15
2000 Maribor

Kontaktna oseba in email: Urška Gačnik
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!