PODJETJE


Solar Integrated

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran: solarintegrated.energy

Problem

Globalni trendi uporabe fotovoltaike za pridobivanje energije so iz leta v leto v izjemnem porastu. A mnogi lastniki hiš in poslovnih objektov, ki imajo željo po samooskrbi z elektriko iz obnovljivih virov, nimajo primerne oblike, lege ali konstrukcije strehe, zato se za vgradnjo fotovoltaičnih panelov ne odločijo ali pa sprejmejo kompromis med estetiko in uporabnostjo. Za dostop do strehe zaradi vzdrževanja ali čiščenja so primorani plačevati usposobljene ekipe, ki na streho dostopajo s posebnimi odri ali lestvami, kar predstavlja precejšnji strošek. 

Rešitev

Podjetje Solar Integrated razvija solarno ograjo, ki lastnikom takih objektov omogoča integracijo sončne elektrarne v dvoriščno ograjo, brez prej omenjenih omejitev in tveganj, poleg tega pa omogočajo enostaven dostop za čiščenje in vzdrževanje panelov. Rešitev ima za lastnike objektov zaradi cenejše skupne investicije tudi pozitiven ekonomski učinek, saj združuje dva izdelka v enem. Solarna ograja je oblikovno privlačen in estetski inovativni izdelek, ki združuje panelni tip aluminijaste ograje in fotovoltaične module. 

Električni vodniki so povezani v stebrih, glavni vodnik teče skozi ograjne stebre in skozi spodnjo vrsto aluminijastih panelov do mesta priklopa na omrežje. 

Dosežki

Po ogledu prvih prototipnih rešitev so interes za sodelovanje poleg posameznikov pokazali tudi monterji ograj in prodajalci sončnih elektrarn.

Ekipa

Ekipa je pričela sodelovati na projektu Solarne ograje avgusta 2019, na pobudo Alexandra Cavallierija in Mirjane Lekić. S posameznimi člani ekipe poslovno sodelujejo že več let. Alexander ima ob delu v različnih podjetjih na področju organizacije poslovanja, prodaje B2B in marketinga (AMCL, Upway Enterprise Limited, Mirjana Lekić s.p., KONSTANTA, M.A.R.C. marketing, MOMENT) tudi izkušnje v razvoju startupov (inovacija varčne friteze Revolution Fryer iz leta 2001 - inovator, direktor, postavitev podjetja AMCL - LED varčna razsvetljava - od leta 2010, sourcing, prodaja).

Vizitka

Solar Integrated d.o.o.
Radvanjska cesta 69
2000 Maribor

Kontaktna oseba in email: Alexander Cavallieri
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!