PODJETJE


SportScan

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: sportscan.eu

Problem

Športni klubi in starši mladih športnikov nimajo objektivnih podatkov o stanju, napredku in morebitnem zaostanku otrok za najboljšimi. Večina trenerjev opravlja meritve s štoparicami, ki pa so nenatančne. Drage natančne meritve so dostopne le najboljšim klubom, zato trenerji težko načrtujejo kakovosten trening otrok.

Rešitev

Podjetje SportScan razvija istoimensko športno platformo in posebno obliko meritev, ki dajejo športnim klubom in staršem mladih športnikov podroben vpogled v nekatere motorične in gibalne sposobnosti otrok. Na njihovi podlagi trenerji lažje usmerjajo otrokov gibalni razvoj ter spremljajo napredek, starši pa dobijo realne informacije o otroku. Podjetje v samem klubu izvede sklop meritev s pomočjo fotocelic, nato obdela rezultate ter jih vnese na platformo v športnikov profil. Platforma nudi tudi možnost primerjave z drugimi športniki. 

Športniki preko platforme dostopajo do brezplačnega osnovnega profila, kjer se shranjujejo rezultati posameznih testov. Tukaj je mogoče dostopati tudi do strokovnih vsebin za boljše treninge in hitrejši napredek. 

Trenutno je razvita demo verzija platforme za nogomet, ki vključuje rezultate 4 meritev in ponuja 5 primerjav. V planu je razvoj PLUSPAKETa, ki bo plačljiv in nudil staršem ter trenerjem podrobno analizo rezultatov športnika, dodatne meritve in funkcije (npr.: zaostanek za najboljšimi, lastni napredek v primerjavi z ostalimi, predviden napredek za naslednje leto…). Načrtuje se tudi verzija za druge športe. 

Ekipa

Ustanovitelja podjetja Blaž Višnar in Rok Stegne sta začela sodelovati že pred 10 leti, ko sta ustanovila svojo športno šolo “Gibalnica HopHop''. V sklopu le-te pripravljata športne vsebine za otroke, zato to panogo res dobro poznata. Tretji član ekipe je programer in oblikovalec Alen Breznik. Ekipa sodeluje že od nastanka prvega osnutka ideje pred približno dvemi leti. 

Vizitka

SportScan d.o.o.
Kamniška ulica 32
2000 Maribor

Kontaktna oseba in email: Blaž Višnar
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!