PODJETJE


DSI Expert

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran: i4cube.si

Problem

Industrijska podjetja, ki v svoji proizvodnji uporabljajo starejše naprave, se srečujejo z izzivom, kako iz njih pridobiti podatke, kot to omogočajo nove naprave z uporabo napredne tehnologije. Posledično se srečujejo z nižjo uspešnostjo in učinkovitostjo proizvodnih procesov, višjimi stroški od nujnih, dodatnimi stroški, kot so penali zaradi zamud in odloki plačil, manjšim izkoristkom strojev, nenapovedanimi izpadi strojev in slabšim načrtovanjem proizvodnje.

Rešitev

i4cube je rešitev, ki sodi v globalno iniciativo “Industrija 4.0”, in sicer na področje digitalizacije proizvodne industrije. i4cube je napredna platforma za pametne tovarne, ki omogoča podroben vpogled v delovanje strojev in možnosti optimizacije proizvodnje. Omogoča spremljanje delovanja v realnem času, saj lahko uporabniki vsak trenutek preverijo, kateri stroji so aktivni, kako hitro se izvajajo zahtevane operacije in kako natančno. Pokaže, kje in kako prihraniti denar, saj kazalnike učinkovitosti proizvodnje pretvarja v kazalnike poslovne uspešnosti. V primerjavi z večino obstoječimi IoT rešitvami na trgu, ki omogočajo zgolj vpogled v performančne in operativne metrike proizvodnje, gre inovativna platforma i4cube še korak dlje, saj lahko te metrike neposredno pretvorite v poslovne metrike in s tem finančno ovrednotite vsako napako, izgubo ali spremembo v proizvodnji. Prav tako pa platforma i4cube omogoča digitalizacijo tudi starejših naprav.

Ekipa

Ekipo sestavljajo IT strokovnjaki, ki že skoraj desetletje delujejo na področju digitalizacije proizvodnih procesov in so že v preteklosti izvedli številne skupne in ločene projekte za podjetja.

Vizitka

DSI Expert d.o.o.
Kidričeva ulica 24
3000 Celje
Slovenija

Kontaktna oseba: Emil Širić
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!