PODJETJE


DSI Expert

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran: i4cube.si

Problem

Industrijska podjetja, ki v svoji proizvodnji uporabljajo starejše naprave, se srečujejo z izzivom, kako iz njih pridobiti podatke, kot to omogočajo nove naprave z uporabo napredne tehnologije. Posledično se srečujejo z nižjo uspešnostjo in učinkovitostjo proizvodnih procesov, višjimi stroški od nujnih, dodatnimi stroški, kot so penali zaradi zamud in odloki plačil, manjšim izkoristkom strojev, nenapovedanimi izpadi strojev in slabšim načrtovanjem proizvodnje.

Rešitev

Podjetje DSI Expert razvija rešitev IIoT Metrics Lite, ki omogoča digitalizacijo vseh starejših industrijskih naprav in boljši vpogled v delovanje naprave ter optimizacijo proizvodnje. S priklopom naprave na vmesnik in senzorje se na zaslonu beležijo želeni podatki, ki so osnova za pripravo poročil. S podatki podjetja lažje načrtujejo in povečajo učinkovitost proizvodnih procesov. Rešitev lahko zajema podatke iz naprav vseh tipov in proizvajalcev ali podatke posameznih senzorjev, česar konkurenčne rešitve ne omogočajo, saj ponujajo predvsem rešitve za novejše (pametne) naprave. Namestitev je hitra, sama rešitev pa ponuja velik nabor funkcionalnosti. Pretvorba podatkov v digitalne je lahko razširljiva, varna, preprosta za uporabo in omogoča odličen vpogled v podatke in sprejemanje odločitev.

Dosežki

Idejo rešitve in ustreznost so preverili s 6-timi podjetji iz območja Slovenije, ki so potrdila potrebo in koncept rešitve. Prav tako je zanimanje za njihovo rešitev izrazilo večje nemško IT podjetje. 

Ekipa

Ekipo sestavljajo IT strokovnjaki, ki že skoraj desetletje delujejo na področju digitalizacije proizvodnih procesov in so že v preteklosti izvedli številne skupne in ločene projekte za podjetja. Soustanovitelja sta Emil Širić in Jan Dogša. Emil v podjetju pokriva design, finance in inženirski del. Že 12 let  vodi lastno podjetje za dostavo IT rešitev in svetovanje, 5 let je sodeloval pri projektu izgradnje digitalne platforme za Deutsche Telekom. Jan v podjetju prevzema predsvem inženirski del in prav tako prinaša znanje iz Detsche Telekom, ob tem pa še iz SMM d.o.o. in Emo-Orodjarne.

Vizitka

DSI Expert d.o.o.
Kidričeva ulica 24
3000 Celje
Slovenija

Kontaktna oseba: Emil Širić

 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!