PODJETJE


Termodron

 
Leto ustanovitve: 2015
Spletna stran: termodron.si

Problem

Kmetovalci se soočajo z izzivi pravočasnega odkrivanja bolezni in škodljivcev, ki jim uničujejo pridelek. S klasičnimi pristopi je zelo težko natančno oceniti stanje celotnega pridelka, še posebej na zelo velikih kmetijskih površinah. Slednje lahko vodi do neodkritih žarišč in posledično do izpada pridelka. Zaradi tega se aplicira uporaba škropiv na celoten pridelek, kar povzroča velike stroške in dodatno obremenitev okolja.

Rešitev

V podjetju Termodron smo razvili rešitev preciznega pregledovanja kmetijskih površin z uporabo brezpilotnih zrakoplovov, t. i. dronov, in najsodobnejših tehnologij ter algoritmov.
Kmetovalci lahko z našo pomočjo optimizirajo stroške delovne sile, porabe gnojil in škropiv, s tem pa zmanjšajo škodljiv vpliv na okolje, saj fitofarmacevtska sredstva uporabljajo samo tam, kjer je to potrebno. Redni pregledi kmetijskih površin z droni jim omogočajo pravočasno ukrepanje ob sušnih obdobjih ali pri odvodnjavanju in povečati hektarske donose.
Celotna rešitev je za kmetovalce enostavna, saj so rezultati pregleda in analize na voljo v zelo kratkem času. To jim omogoča hitro ciljno ukrepanje in preprečitev nadaljnje širitve anomalij.

Dosežki

V podjetju smo tehnologijo brezpilotnih zrakoplovov že uspešno vpeljali na področje elektroenergetike, kjer sodelujemo z več slovenskimi elektro podjetji. Izvedli pa smo tudi pilotni projekt rekonstrukcije okolja v 3D oblaku točk za avtomobilsko industrijo, ki je v pomoč pri razvoju samo-vozečih vozil.

Promocijski video

Kontakt

TERMODRON, sodobne tehnologije d.o.o.
Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

WEB: http://www.termodron.si

Kontaktna oseba: Sergej Krajnc
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!