PODJETJE


Kokica

 
Leto ustanovitve: 2017
Spletna stran: pokica.com/

Problem

Kokice so običajni prigrizek, ki vedno popestri druženje prijateljev. Ampak kaj, ko imajo vedno enak okus? Vmes se znajdejo še trde kokice ter koruza, ki ni počila. Da ne omenjamo dodatkov in količine olja, ki se znajdejo na njih.

Rešitev

Startup Kokica proizvaja različne okuse slanih in sladkih gourmet kokic, narejenih iz posebne sorte gensko nespremenjene koruze. Kokice so počene na vročem zraku, in ne vsebujejo umetnih barvil ter ojačevalcev okusa. Skrb za pripravo vrhunskega prigrizka je ekipi na prvem mestu, saj so kokice večkrat ročno presejane, da končni produkt vsebuje le lepe in okusne kokice. Koruza, ki jo pri tem uporabljajo, ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Kokice Pokica so zdrava alternativa prigrizkov, s katerimi bodo vaša druženja še bolj zabavna.

Dosežki

Leta 2017 jim je s Pokico uspelo prepričati komisijo oddaje Štartaj Slovenija in nato vstopiti na police megamarketov Interspar. V letu 2019 so uspešno svoje poslovanje razširili tudi na nemški in hrvaški trg. Danes prodajo poleg v vseh trgovinah Špar vršijo tudi skozi lastno spletno trgovino, v manjših butičnih trgovinah, njihove produkte pa kupujejo tudi gostinski lokali, organizatorji dogodkov ter podjetja v obliki poslovnih daril. 
 

Promocijski video

 

Vizitka

Kokica d.o.o.
Tržaška cesta 31
2000 Maribor


WEB: http://kokica.si
FB: https://www.facebook.com/pokica.si/
   
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!