PODJETJE


Biometrika

 
Leto ustanovitve: 2014
Spletna stran: armbeep.com

Problem

Največji izziv, s katerim se srečuje mlad profesionalni igralec tenisa, je, koliko in kako naj trenira, da bo napredoval iz turnirja v turnir in se hkrati izognil poškodbam, ki bi ga za dalj časa posadile na klop. Tenis je eno izmed redkih športnih področij, ki se pri pripravi igralcev še vedno zanaša le subjektivno opazovanje in ugibanje.

Rešitev

Armbeep Tennis System je celovita rešitev, ki teniškim igralcem, njihovim trenerjem in staršem omogoča spremljanje in prepoznavo ključnih dejavnikov obremenitve tenisača ter jih usmerja v optimalni proces treniranja. Armbeep vključuje miniaturno merilno napravo s senzorji, ki jo igralec nosi na zapestju, spletni vmesnik ter mobilno aplikacijo. Naprava kompleksno gibanje in velike količine zbranih podatkov iz treningov pretvori v nekaj ključnih številk ter enostavnih koristnih informacij, ki jih razumejo tudi starši mladih igralcev. Igralcu tenisa pomaga spremljati napredek na vsakodnevni, tedenski in tudi letni ravni, prav tako tudi primerjavo v kakovost igre z drugimi igralci. Z rednim spremljanjem danih podatkov lahko igralec kar podvoji svoje možnosti za zmago na turnirju, saj natančno analizira vsak delček tekme in pravočasno prepozna področja, ki so potreba izboljšave.

Dosežki

V letu 2018 so proizvedli in prodali prvo serijo Armbeep teniškega sistema, odprli predstavništvo v Atlanti, ZDA, začeli cikel investiranja z visoko zainteresiranimi investitorji in osvojili 3. mesto na tekmovanju US Tennis Industry 2018 Innovation Challenge.  

Ekipa

Ekipo šteje pet članov, direktor in soustanovitelj podjetja je Sergej Prosen. Sergej je kar 19 let vodil marketinško agencijo Panmedia. Uživa v realizaciji idej in reševanju izzivov, v čem je mimogrede ekspert, odlično pa se znajde tudi na področju marketinga, prodaje in razvoja produktov.

Vizitka

Biometrika d.o.o.
Uliva škofa Maksimilijana Držečnika 6
2000 Maribor

Kontaktna oseba in email: Sergej Prosen

 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!