PODJETJE


Biometrika

 
Leto ustanovitve: 2014
Spletna stran: http://www.armbeep.com/
V podjetju Biometrika, kjer razvijajo in tržijo biometrični modul Armbeep, se zavedajo, da teniški trenerji danes na osnovi opazovanja in video posnetkov igralca ter statističnih podatkov ne morejo prepoznati ključnih razlogov za zmago ali poraz. Prav tako nimajo konkretne primerjave med treningom in tekmo, zato težko postavijo optimalne cilje za trening igralcev. Pri tem pa morajo upoštevati, da so psihološke sposobnosti najbolj pomemben dejavnik, ki vpliva na uspešnost teniškega igralca.

Problem

Biometrični modul Armbeep rešuje probleme tako teniškim igralcem, kot njihovim trenerjem oz. staršem mladih igralcev. Vsi se soočajo s problemi, da ne prepoznajo ključnih razlogov za zmago ali poraz, imajo premalo zanesljivih podatkov, ne morejo vedno spremljati svojih igralcev na tekmah, nimajo tehnične analize posameznih udarcev in primerjave igralnih vzorcev.

Rešitev

Sistem Armbeep nadgrajuje notacijo teniških tekem s podatki o psihološkem in fiziološkem stanju igralca ter gibalnih značilnostih teniških udarcev. Biometrični modul skupaj z notacijo in analizo tekme predstavlja za trenerja celovito orodje za spremljanje razvoja športnika.
 
Njihova rešitev bo omogočala spremljanje bioloških odzivov v času športne aktivnosti ter primerjavo podatkov s športno oziroma tekmovalno učinkovitostjo vključno s kazalnikom HRV (variabla srčnega utripa) in SpO2 (saturacija kisika v krvi).

Biometrični modul bo lokalno zajemal tudi podatke o temperaturi igralca in gibanju (triosni žiroskop in triosni pospeškometer). Na temelju analize variabilnosti srčnega utripa trener lahko sklepa o fizioloških in psiholoških odzivih športnika. Na osnovi podatkov dihalnega indeksa, variabilnosti srčnega utripa in ritma srčnega pritiska pa lahko enostavno definira optimalno in neoptimalno psihološko stanje športnika ter skupaj s programom notacije vpliva na tekmovalno učinkovitost.

Kontaktni podatki

Naslov: BIOMETRIKA, d.o.o.
Linhartova ulica 15 
2000 Maribor
Spletna stran: http://www.armbeep.com/


CEO: Sergej Prosen
E-mail: sergej@armbeep.com
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!