PODJETJE


Borgla

 
Leto ustanovitve: 2015
Spletna stran: kefirko.com

Problem

Vedno več ljudi se zaveda pomena fermentirane hrane za ohranjanje zdravja, posebej tiste, pripravljene v domači kuhinji. Priprava fermentiranih napitkov in raznih živil pa se lahko kaj hitro sprevrže v veliko packarijo. 

Rešitev

Startup Borgla razvija posode za fermentacijo hrane, ki pomagajo zagovornikom zdravega življenjskega sloga do enostavne priprave raznih napitkov in živil. Razvili so vse-v-enem posodo za domačo pripravo kefirja, ki se imenuje Kefirko. Sestavljena je iz posebne steklene posode in dvoslojnega pokrova, s katerima se uravnava pretok zraka in cedi kefir brez uporabe kakršnih koli drugih pripomočkov, brez packanja po kuhinji.

Podjetje stremi k neprestani rasti, implementaciji in razvoju novih produktov, zato so 2017 lansirali produkta Kefirko - Cheese Maker in pokrov za sekundarno fermentacijo. V 2020 pa uspešno s pomočjo Kickstarterja na trg poslali še posodo za fermentiranje sadja in zelenjave. Podjetje se ukvarja tudi s trženjem probiotičnih kultur, kozmetike s probiotiki, vse pod blagovno znamko Kefirko.

Dosežki

Ekipa je izpeljala tri uspešne kampanje na Kickstarterju. S Kefirko Cheese Maker-jem jim je uspelo kar 10 krat preseči zadani cilj. Poslujejo že v več državah po svetu, med drugim v Avstraliji, Angliji, Franciji, Španiji, Portugalski, Sloveniji, ...

Promocijski video

 
 

Vizitka

Borgla d.o.o.
Valvazorjeva ul 40 
2000 Maribor
 
WEB: https://kefirko.com/
FB: https://www.facebook.com/kefirko1

Kontaktna oseba: Marko Borko 
 
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!