PODJETJE


Pathmaker

 
Leto ustanovitve: 2022
Spletna stran: choreomate.com/

Problem

Aplikacije za enostavnejše koreografiranje plesnih nastopov in predstav na trgu ne omogočajo vizualizacije gibanja plesalcev ampak le premike po zasnovanih pozicijah. Prav tako uporabniki obstoječih rešitev navajajo zelo zahtevno vključitev glasbene datoteke in deljenje med uporabniki.

Rešitev

Ekipa Pathmaker razvija edinstveno rešitev vizualiziranja plesnih koreografij v spletni aplikaciji ChoreoMate, kjer koreograf sebe ali plesalce posname in posnetek naloži v aplikacijo. Aplikacija posnetku odvzame ozadje in plesalca spremeni v  figuro, ki  se jo umesti na virtualni oder, se jo ureja, multiplicira in se ji spreminja časovno os gibanja, dodaja pa se lahko tudi glasbo, ki najbolj ustreza izbrani koreografiji. Aplikacija tako omogoča testiranje koreografske ideje na dejanskem gibanju in to še pred najemom studia ter plesalcev. S tem se privarčuje pri stroških najema, produkcija pa je hitrejša in tako se prihrani veliko časa.

Ekipa

Ekipo sestavljajo trije člani: David Vehovec, Gregor Čolnik in Katja Krajnc. Pobudnik ideje in vodja ekipe je David. S koreografiranjem se ukvarja 10 let, na idejo pa je prišel, ker je želel zapisovati koreografije v digitalni obliki. Gregor ima dolgoletne izkušnje na področju programiranja in je zadolžen za razvoj aplikacije. Katja, Davidova soplesalka, pa je zadolžena za copywriting in PR.

Vizitka

Pathmaker, David Vehovec s.p.
Gorazdova ulica 17
1000 Ljubljana

Slovenija

Kontaktna oseba: David Vehovec
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!