PODJETJE


Qlango

 
Leto ustanovitve: 2019
Spletna stran: q-lango.com/

Problem

Učenje tujega jezika preko aplikacije se sliši zelo zabavno. A kaj, ko jih mnogo uporablja primere, ki se ne uporabljajo v realnem življenju. Problem nastane tudi, ko je znanje angleščine pri uporabniku pomanjkljivo, jezika uporabnika pa mnoge aplikacije ne podpirajo. Tečaji tujega jezika niso prilagojeni znanjem vsake osebe, zato mnogi izgubljajo čas z vsebinami, ki jih že dobro obvladajo.

Rešitev

Aplikacija Qlango za Android in iOS je namenjena najširšem krogu uporabnikov, ki imajo potrebo po učenju tujih jezikov. Zaradi same narave aplikacije je trg globalen in jezikovne ovire niso omejitev. Konkurenčna prednost aplikacije Qlango je, da se uporabnik z njo nauči tujega jezika na podlagi življenjsko uporabnih primerov. Pri identifikaciji primerov so uporabili napredne algoritme, ki bazirajo na številu zadetkov v spletnih iskalnikih. Prav tako podpira vseh 930 mogočih kombinacij med kar 31 razpoložljivimi jeziki, kar pomeni npr. da je podprto učenje portugalščine direktno iz slovenščine, ali albanščine iz nemščine. Vse to je uporabniku približano na prijazen in igriv način z dokazanimi metodami (spaced repetition) in prilagodljivostjo glede na potrebe posameznika.

Ekipa

Razvojna ekipa šteje 5 oseb. Vodja in pobudnik je Marko Požarnik, ki ima že dolgoletne podjetniške izkušnje. Leta 2017 se je po dobrem začetnem odzivu na predstavljen prototip odločil, da bo zbral ekipo, ki je potrebna za razvoj, dizajn in trženje mobilne aplikacije. Marko Požarnik je poliglot, ki trenutno obvlada 6 jezikov tekoče, še šest pa se jih aktivno uči. V ekipo se je odločil povabiti dizajnerja Danijela Čeliga. Prav tako je v ekipo povabil Mateja Strajnšaka, ki skrbi za levji delež programiranja. Zadnja dva partnerja sta še Sašo Bombek, ki ima dolgoletne izkušnje z marketingom ter Jasmina Urnaut, ki ima več kot 20 letne izkušnje z organizacijo in vodenjem podjetja. Ožji ekipi pomaga pri razvoju še več kot 25 prevajalcev in sodelavcev iz raznih držav. 

Vizitka

Qlango d.o.o.

Prušnikova ulica 4

2000 Maribor

Slovenija

Kontaktna oseba: Marko Požarnik
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!