PODJETJE


PiBiP

 
Leto ustanovitve: 2021
Spletna stran: pibipkids.com

Problem

V povprečju otroci do konca svojih mladostniških let zamenjajo 4 do 5 koles. To staršem predstavlja bolečino zaradi nepoznavanja lastnosti koles, pomanjkanja časa za iskanje primernega kolesa, dolgih dobavnih rokov ali visoke cene. V kolikor starši izberejo neprimerno otroško kolo, ga sicer  nadomestijo z ustreznim, vendar jim to predstavlja dodatno časovno in finančno breme. Družinsko kolesarjenje je v porastu, pandemija pa povzročila krč v dobavi otroških koles iz Tajvana - manjko koles na trgu je predviden do leta 2023.

Rešitev

V podjetju PiBiP d.o.o. razvijajo spletno naročniško storitev za dolgoročno izposojo otroških koles, pri čemer bodo vzporedno razvijali svojo lastno linijo otroških koles, začenši s poganjalcem. Storitev rešuje zagato staršev v nuji po večkratni menjavi primernih koles za svojega otroka in z izbiro pravega kolesa. Naročniška storitev PiBiP Kids ponuja otroška kolesa za fiksno mesečno plačilo. Vključuje jamstvo za vedno pravo kolo, menjavo koles z rastjo otroka in popravila. PiBiP Kids ustvarja močno skupnost, s pomočjo katere neposredno spremljajo potrebe naročnikov, tako staršev, kot otrok in na podlagi zbranih podatkov pripravijo ukrojeno rešitev za nov produkt - poganjalca. Vizija podjetja je širiti skupnost PiBiP Kids v širšem evropskem prostoru. 

Ekipa

Ekipo PiBiP sestavljata Katja in Matevž Paternoster, ki sta že več kot 15 let aktivna kolesarja (gorsko, cestno, BMX,..), in starša dveh otrok. Iz lastnih izkušenj poznata in razumeta dileme staršev pri nakupu otroških koles. Pobudnik ideje in aktualni vodja je Matevž, ki je v krogu svojih prijateljev znan kot tisti, ki ga vprašaš za nasvet glede koles. V dialogu s Katjo in njenim analitičnim pogledom od blizu in daleč na trende v kolesarski industriji se odlično dopolnjujeta in v zadnjem letu snujeta nove vizije dodanih vrednosti na področju otroških koles.

Vizitka

Pibip d.o.o.

Ižanska cesta 133

1000 Ljubljana

Slovenija

Kontaktna oseba: Matevž Paternoster
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!