PODJETJE


Pametna tovarna

 
Leto ustanovitve: 2021
Spletna stran: neocmms.com

Problem

Številna proizvodna podjetja imajo izziv učinkovitega obvladovanja vzdrževalnih del, stroškov vzdrževanja ter nenačrtovanih izpadov proizvodnje zaradi okvar strojev in naprav. Ti izzivi so večinoma posledica slabih, pomanjkljivih in nestrukturiranih podatkovnih podlag o vzdrževalnih procesih, ki se še vedno zbirajo ročno. Za izbiro prave strategije vzdrževanja odločevalci nujno potrebujejo vir strukturiranih podatkov o zgodovini delovanja naprav, izkoriščenosti, okvarah, času in stroških vzdrževanja. V nasprotnem primeru njihove odločitve temeljijo na parcialnih podatkih, ocenah in pogosto tudi ugibanju.

Rešitev

Pametna tovarna d.o.o. razvija inovativni informacijski sistem za upravljanje vzdrževanja v proizvodnih podjetjih. Z Neo CMMS uvajajo sodoben pristop k zbiranju podatkov s pomočjo črtnih/QR kod, NFC in IoT ter vzdrževalcem strojem olajšajo prijavo napak, njihovo stopnjo nujnosti, hkrati pa tudi beleženje opravljenih del, v izogib špekulacijam in okvaram. Algoritmi v sistemu podpirajo informirano sprejemanje odločitev o strategijah vzdrževanja, kar pomaga menedžmentu pri optimizaciji vzdrževanja in izboljšanju poslovnih rezultatov.

Ekipa

Pobudnik ideje Neo CMMS je bil Matija Hiti, vodja ekipe pa je Igor Čenar. Igor, Matija in Domen Kermc sodelujejo že od leta 2012, ko so ustanovili svoj prvi startup - platformo za e-učenje JollyDeck.com. Leta 2015 se je ekipi pridružil še Mitja Žuran. S startupom JollyDeck so 2013 vstopili v Telefónicin londonski pospeševalnik Wayra. Igor in Matija sta v Londonu sodelovala v 9 mesečnem programu. Kot ekipa so dokazali, da znajo kreirati vsebine ter prodati inovativni informacijski sistem, ki ga danes uporabljajo v največjih svetovnih korporacijah (n.pr. Vodafone UK, GN - Jabra, Kingfisher, Deutsche Bahn).

 

Vizitka

Pametna Tovarna d.o.o.

Cesta k Tamu 12

2000 Maribor

Slovenija

Kontaktna oseba: Igor Čenar
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!