PODJETJE


Nayad

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran:

Problem

V večjih mestih je na javnih površinah težko dobiti dobro in okusno vodo iz pipe. Alternativa so plačljive plastenke, a teh se vsako minuto po svetu proda milijon, kar predstavlja veliko breme za okolje. 

Rešitev

Podjetje razvija rešitev Nayad, ki ponuja inovativno alternativo za nakup vode ali drugih pijač brez potrebe po plastenki. Gre za kombinacijo avtomata in pametne flaške iz nerjavečega jekla. Avtomat Nayad v hitrem, brezstičnem procesu prevzame flaško, jo sterilizira, uredi plačilo, napolni flaško s pijačo, ki je shranjena v sterilnih sodih v avtomatu, in jo vrne lastniku. Rešitev omogoča nakup pijač, ki smo jih sicer vajeni kupovati v plastenkah, brez embalaže, velike korporacije pa imajo možnost z avtomatom, ki nosi njihovo grafično podobo, še naprej promovirati lastni brand vode ali pijače.

Ekipa

Pobudnik projekta in vodja ekipe je Luca Bonetto, ki je začel o tem projektu razmišljati že leta 2017, ko se mu je pridružila tudi žena Aleksandra. Leon Plestenjak in Luca sta sodelovala pri podjemu na področju CNC-ja in 3D tiskanja. Sodelovanje z Mojco Golež se je pričelo pred dvema letoma, ko je Luca iskal tehnološkega partnerja z znanjem na področju avtomatov. Za področje marketinga je odgovorna Lorena Gomez Pacielo.

Vizitka

Luca Bonetto s.p.

Razlagova 7

2000 Maribor

Slovenija

Kontaktna oseba: Luca Bonetto
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!