PODJETJE


FLIQA

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran: fliqa.io

Problem

Družbe, ki dajejo kredite, jih zavarujejo ali pa upravljajo premoženje se srečujejo s problemom zagotavljanja skladnosti pri nudenju potrošniških kreditov, zavarovanj ali investicij na daljavo, kot tudi s problemom nepoznavanja finančnih navad kupcev. Izziv velikih trgovcev, ki sami nudijo potrošniške kredite, sta še izpad prihodka iz naslova zaračunavanje provizij za nudenje potrošniških kreditov, ki jih zdaj ne morejo zaračunavati in dolg čas implementacije ali nezmožnost lastnega razvoja rešitve.

Rešitev

Podjetje Fliqa razvija fintech platformo, ki preko odprtega bančništva povezuje ponudnike finančnih storitev, ki dajejo in zavarujejo kredite, s končnimi uporabniki. Rešujejo izzive zagotavljanja skladnosti poslovanja in problem nepoznavanja finančnih navad kupcev.

Cilj podjetja je zagotoviti orodja, ki osebne in bančne podatke obogatijo s kontekstom, so preprosta za uporabo in temeljijo na naprednih tehnologijah. Z rešitvijo podjetja, ki ponujajo potrošniške kredite, zavarovanja ali upravljajo premoženje, pridobijo dostop do novega kanala finančnih podatkov v realnem času. Omogočena jim je elektronska identifikacija in verifikacija stranke, številka računa, virov dohodka in zgodovina transakcij na računu. Platforma bo modularna, zgrajena v oblaku in bo omogočala integracijo preko API vmesnikov.

Ekipa

Vsi člani ožje ekipe Nina Strajnar, Zlatko Čajić, Miha Goriup in Bojan Letnik so že vrsto let aktivni v FinTech panogi, predvsem na področju plačilnih sistemov, kartičnega poslovanja in odloženih plačil. Razen Mihe Goriupa so člani sodelovali že od samih začetkov razvoja sistema Moneta v Sloveniji (od leta 2001). Pred tremi leti so v celotni zasedbi združili moči v startup podjetju iz Velike Britanije, ki je bilo podprto s strani privatnega investitorja. A financiranje se je zaradi epidemije ustavilo. Nina Strajnar je bila pobudnica novega podjema in je tudi aktualna vodja.

Vizitka

Fliqa d.o.o.

Miklošičeva cesta 26

1000 Ljubljana

Slovenija

Kontaktna oseba: Nina Strajnar
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!