PODJETJE


Cronus

 
Leto ustanovitve: 2020
Spletna stran: cronus.si

Problem

Stalne spremembe v tiskarski industriji, hiperkonkurenčno okolje, rastoče cene papirja, barv in drugega potrošnega materiala ter visoki administrativnimi stroški ob hkratnem pomanjkanju kvalificirane delovne sile zahtevajo od tiskarn, da optimizirajo svoje procese, če želijo ostati konkurenčne. Z naglim uvajanjem novih industrijskih tehnologij stranke pričakujejo visokokakovostni, hiter in hkrati cenovno ugoden tisk. Tiskarne se v luči teh pričakovanj strank soočajo s stalnim problem doseganja najvišje možne stopnje učinkovitosti in organiziranosti ter so posledično primorane vpeljati disruptivne rešitve.

Rešitev

Podjetje Cronus d.o.o. s pomočjo programske opreme kot storitev (SaaS) Cronus in strojne opreme lastnega razvoja naslavlja probleme zahtevnega oblikovanja cen tiskarskih storitev, necentraliziranega in zamudnega vodenja procesov priprave in izvedbe tiska ter spremljanja stroškov v tiskarni. S tem Cronus d.o.o. tiskarnam, ki se na rastočem trgu digitalnega tiska soočajo s hiperkonkurenco in vse višjimi stroški materiala, omogoča na avtomatizaciji in optimizaciji temelječo digitalno transformacijo brez izdatnih vlaganj v obstoječo in novo infrastrukturo ter znižuje stroške in povečuje dobičkonosnost. Rešitev podjetja Cronus d.o.o. se po mnenju prvih uporabnikov v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami razlikuje po enostavnosti vpeljave in uporabe, natančnosti, skalabilnosti in povezljivosti s programsko opremo, ki jih tiskarne morda že uporabljajo. 

Ekipa

Jedrna ekipa, ki jo sestavljajo Aleš Zorc, Marko Liccardo in Dejan Đorđević, je prvič sodelovala leta 2017, ko je Aleš v okviru svojega svetovalnega podjetja Marku in Dejanu pomagal pri razvoju in realizaciji njune podjetniške ideje. Dejan in Marko sta izzive, s katerimi se soočajo tiskarji, izkusila na lastni koži v okviru dela v Dejanovi digitalni in ofset tiskarni. Iz tega sta razvila zametke rešitve, ki predstavlja jedro rešitve Cronus. Aleš, ki je kot podjetniški svetovalec pomagal že na desetine startupom, je prevzel razvoj poslovnega modela, načrta trženja in prodaje, odnose z javnostmi in je aktualni vodja ekipe.

Vizitka

Cronus d.o.o.

Ulica škofa Maksimilijana Držečnika 6

2000 Maribor

Slovenija

Kontaktna oseba: Aleš Zorc
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!