PODJETJE


Centrum Cognitio

 
Leto ustanovitve: 2021
Spletna stran: tina-assistant.com/

Problem

Vodenje administracije psihoterapevtom in psihologom vzame precej časa in jih dodatno obremenjuje. Kar 96 % zgodnjih uporabnikov poroča o zamudnem delu z urejanjem kartotek, prepisovanjem zvočnih zapisov v tekst, 70 % poroča o težavi z varovanjem podatkov. Administracija, prepisovanje zapisov in zvočnih posnetkov so časovno in ekonomsko potratni (za 45 minutno terapijo se porabi vsaj 15 minut za administracijo; pri 10 klientih v 1 mesecu to pomeni izgubo 10 ur in 500 EUR, za prepis 1 ure terapije pa do 6 ur - 300 EUR).

Rešitev

Podjetje Centrum cognitio razvija aplikacijo Tina™ - terapevtovo inteligentno asistentko, ki pomaga terapevtom, svetovalcem in psihologom enostavno načrtovati njihovo delo, pretvarja zvočne posnetke v tekstovne, nudi organizirano in varno hrambo dokumentov, tako da imajo popoln nadzor nad načrtovanjem svojega dela in nad dokumentacijo klientov. Z asistentko Tino terapevti in psihologi prihranijo čas in denar ter se namesto osredotočanja na administrativne naloge lahko raje osredotočajo na delo s klienti. Prav tako vodi analizo klientov in terapevtovega dela. 

Ekipa

Ekipo sestavljajo strokovnjaki iz različnih področij (psihologije, psihoterapije, arhitekture-oblikovanja, poslovnosistemske analitike, programiranja). Skupaj delujejo že več let, z razvojem aplikacije za terapevte pa so pričeli leta 2020 med pogovorom o problemih z administrativnimi deli psihoterapevtov. Ker so vsi neposredno ali posredno vključeni v omenjeno delo, se je porodila ideja za razvoj aplikacije za optimizacijo administrativnega dela terapevtov. Pobudnica in aktualna vodja ekipe je Maja Gselman.

Vizitka

Centrum Cognitio d.o.o.

Šarhova ulica 34

2000 Maribor
Slovenija


Kontaktna oseba: Maja Gselman
 
 
Želiš biti obveščen o novih start-upih, dogodkih in ostalih odličnih stvareh?
Hitro, prijavi se na email listo!